Daily Archives: February 5, 2019

1.Reply to Invitation – Refusal

This page provides you with the Declining Invitation, reply to invitation acceptance, reply email, reply for the invitation, reply message, Reply all. Kindly go through-

You are Apoorva Jain and you have received an invitation from St. Marks School, Janakpuri, to play a friendly exhibition match at their playground. Respond to this invitation negatively.

Ans. St. Marks School

 Janakpuri

New Delhi

20 January 20XX

Dear Sir/Madam

 I am really grateful to you for inviting me to play a friendly exhibition match at your playground. I am sorry to say that I will not be able to come as I have some family commitment on that day. I extend my heartiest wishes for the match and I hope you all will enjoy.

Thank you

Apoorva Jain

2. You are Salma Sultan staying at 25, Gulmarg Bagh, Sri Nagar. Your friend Farida has invited you for New Year celebrations at her residence. Your parents are not in favour of your staying away the late night. Write an informal refusal to the above invitation in about 50 words.

 Ans. 25, Gulmarg Bagh

Sri Nagar

20 December, 20XX

 My Dear Farida

I am really thankful that you have invited me for New Year celebrations at your residence. I convey my apologies to you as I won’t be able to come. My parents are not in favour of my staying away late at night. I convey my best wishes to the party. Enjoy and have a good time with other friends.

Sorry again.

Yours

 Salma

3. Your friend, Manish Tripathi, has invited you to attend his wedding anniversary. You can’t attend it as you have a family get-together on the same day. Write a polite letter, in not more than 50 words, expressing your inability to attend the function and wish him all the happiness on this joyous occasion. You are Mita/Mahendra Juneja of 25, Vasundra Colony, Patna.                    

Ans. 25, Vasundhara Colony

Patna

21 January 20XX

Dear Manish

 I am pleasantly surprised to receive your invitation to your wedding anniversary.

I would have loved to join you on this auspicious occasion but on the same day, I have a family get-together. Thus, it would be not possible for me to join.

Please accept my best wishes to you and your wife on this joyous occasion. May you have a blessed married life?

Yours

 Mahendra

4. As the Principal of a reputable college, you have been invited to inaugurate a book exhibition in your neighbourhood. Draft a reply to the invitation in not more than 50 words, expressing your inability to attend the function. You are Tarun/Tanvi.

 Ans. Dyal Singh College

 Lodhi Road

 New Delhi 11004

23 January 20XX

Respected Sir/Madam

 I convey my thanks for your kind invitation to the book exhibition ceremony. I apologize for my inability to attend it as I will be out of the station at that time. I convey my heartiest wishes and good luck for the success of the book exhibition.

Yours truly

Tanvi

(Principal)

 

Format and Examples- Situation Vacant No-16,17,18,19 & 20

Best examples of Situation Vacant

If you are searching for advertising definition, types of advertisement, Advertisement examples in English, advertisement meaning, advertisement poster/ advertising poster, you are in the right place because here you will find advertisement ideas, advertisement format, advertising media, advertising techniques, advertisement in English, importance of advertisement, advertisement banner etc. to fulfil all advertising related needs. Several Examples of advertisement cover advertising on Google, Types of Advertising Media, advertisement car for sale, advertisement layout, advertisement analysis worksheet, advertisement list,

16. You need two salesmen in your shop. Write an advertisement for a local daily.

WANTED SMART SALESMEN

Wanted two smart salesmen for our newly-opened Evershine Ready-made Garments Showroom, Ajmal Khan Road, New Delhi. Experience in the trade essential. Contact personally or apply within ten days, stating salary acceptable.

 

17. You need two stenographers in your office. Write a brief and to-the-point advertisement for the `Situations Vacant’ column of a local newspaper.

SITUATIONS VACANT

Wanted two stenographers for our Delhi and Chandigarh offices. Candidates must be graduates who can handle office correspondence independently. Salary according to qualifications and experience. Apply within 7 days to P.O. Box 15020, Delhi—1 10006.

 

 18. You need two lady checkers for your Export House. Write an advertisement for a local newspaper.

WANTED LADY CHECKERS

 Wanted two smart, impressive looking, preferably graduate lady checkers for our Export House. Benefits of P.P., H.R.A., medical aid and other perks. Apply to Manager. Globe Export House, Industrial Area, Ghaziabad by June 10.

 

19. As Principal, New Light Public School, Pant Nagar, draft an advertisement for a daily newspaper inviting applications for the post of a librarian in your school.

WANTED A QUALIFIED LIBRARIAN

 Wanted a trained librarian, at least B.A.B. Lib., in the pay-scale 1300-20-1600. D.A. and H.R.A. according to State Govt. rules admissible. Apply by 20th May. Principal New Light Public School, Pant Nagar (UT.)

 

20. You are the General Manager of Brakes & Brakes India Limited. You want to appoint two sales representatives for your company. Give an advertisement to be published in the classified columns of a local daily.

Wanted Sales Representatives

 Brakes and Brakes India Limited require two young, efficient and hard-working sales representatives to work for the company. Candidates should have an impressive personality and ‘should be able to converse in Hindi and English fluently. Salary and other perks to be. commensurate with the candidate’s abilities. Applications with complete curriculum vitae should reach the General Manager by the 30th of this month.

 

 

Format and Examples- Situation Vacant No-11,12,13,14 & 15

Best examples of Situation Vacant

If you are searching for advertising definition, types of advertisement, Advertisement examples in English, advertisement meaning, advertisement poster/ advertising poster, you are in the right place because here you will find advertisement ideas, advertisement format, advertising media, advertising techniques, advertisement in English, importance of advertisement, advertisement banner etc. to fulfil all advertising related needs. Several Examples of advertisement cover advertising on Google, Types of Advertising Media, advertisement car for sale, advertisement layout, advertisement analysis worksheet, advertisement list,

11. A Computer professional with computer hardware expertise requires a part-time job for maintenance and repairs of the computer. Provide relevant details.

Ans.

Computer professionals wanted

A computer professional with a degree in computer hardware requires a part-time job for repair and maintenance of computers, 5 years of experience in this sector. Remuneration was negotiable. Comfortable in working anywhere in Delhi-NCR. Contact: Mr Raman Kapoor, 9811XXXXXX G-1, East of Kailash, New Delhi.

 

 

 12. Agson Global Pvt. Ltd. requires a company secretary for their office. The applicant can be a fresher or have 1-2 years experience.

Ans.

SITUATION VACANT

Wanted a company secretary for a firm in Central Delhi, should be a qualified C.S. Experience of 1-2 years, freshers may also apply. Age between 25 and 35 years. Salary negotiable. Contact: Mr Rahul. 9999XXXXXX, Agson Global Pvt. Ltd. Rajendra Place, New Delhi.

 

13. You are running a publishing company and want to appoint some editors in the English language. Draft an advertisement to be published in classified columns under the heading ‘situation vacant’.

Ans.

SITUATION VACANT

Editors required for a reputable Delhi-based publishing house, having a good command of English Language, well qualified (BA/ MA) with 1-year experience in the same field. Age 25-40 years. Salary negotiable.

Contact: Editor-in-Chief, Rachna Sagar, Daryaganj, New Delhi 011-4358585884 

 

14.Your school wants a receptionist. Write an advertisement on behalf of the principal giving necessary details.

Ans.

SITUATION VACANT

 Wanted a female receptionist for New ERA School in Moti Nagar. Minimum Qualification Graduate. Should have knowledge of computers. Personality should be elegant and humble. Age should be between 21 and 30 years. Salary negotiable. Contact: Mr Ravi Ilia, New Era School, Moti Nagar, 9210XXXXXX

 

15. You are Sumita / Rajan running a telephone booth in the Central Market, Bhopal. Give a suitable advertisement for a telephone operator in ‘Situations Vacant’ column of ‘Bhopal Times’, offering attractive remuneration.

SITUATIONS VACANT

Wanted an experienced telephone operator to work at Rajan P.C.O. in Central Market, Bhopal. The person should be smart, good looking, honest, polite and well-behaved. Handsome salary assured for a really good candidate. Apply or contact person before the 20th of this month.

 

Format and Examples- Situation Vacant No-6,7,8,9 & 10

Best examples of Situation Vacant

If you are searching for advertising definition, types of advertisement, Advertisement examples in English, advertisement meaning, advertisement poster/ advertising poster, you are in the right place because here you will find advertisement ideas, advertisement format, advertising media, advertising techniques, advertisement in English, importance of advertisement, advertisement banner etc. to fulfil all advertising related needs. Several Examples of advertisement cover advertising on Google, Types of Advertising Media, advertisement car for sale, advertisement layout, advertisement analysis worksheet, advertisement list,

6.A.K. International School is looking for a receptionist for the school. Write an advertisement on behalf of the administrative officer in the classified columns of the local newspaper giving necessary details. Draft an advertisement in not more than 50 words.

Ans.

SITUATION VACANT

Wanted a female receptionist for a reputable International School. Graduation is a must. Should possess two years’ of experience. Should have a good person with excellent soft skills. Salary negotiable. Contact: Mr Ram 9999XXXXXX, A.K. International School, New Delhi

 

7. The sports section of the ‘Times of India’ requires an editor for their section. Draft an advertisement giving specification.


Ans.

SITUATION VACANT

 Wanted a qualified, experienced editor for the sports section of ‘Times of India’. A graduate and with a sports background. 3 years’ experience required. Should be excellent in English and hardworking. Handsome salary and perks. Contact: Mr Raj, 9818XXXXXX, the Times of India, Bahadur Shah Zafar Marg, New Delhi-100002

 

 8. F.C. Metal Tools Company requires 2 engineers. Draft an advertisement anticipating their requirements. 

Ans.

SITUATION VACANT

Wanted 2 engineers for a reputable company. Must have a B-Tech degree with 3 years experience. Should be a Tech-friendly updated individual. Age between 25-35 years. Salary negotiable. Send your resume to EC. Metal Tools Company, contact: Mr Jagdish, 9999XXXXXX

 

9. Golden Glove computers require two typists, preferably female for their office. Draft an advertisement.

Ans.

SITUATION VACANT

Wanted two typists for computers services firm. Female candidates required; typing speed should be excellent. Graduates needed with one year experience. Freshers may also apply. Salary negotiable, age-25-30 years. Contact Jai Kumar, 9811XXXXXX Golden Globe Computer Gurgaon.

 

10.The Medical Superintendent wishes to draft an advertisement for two nurses for Kailash Hospital Do the needful for him.

Ans.

SITUATION VACANT

Wanted two nurses for a hospital should be well trained. 3 years of experience required along with the appropriate degree. Good soft skills needed. Age 23-30 years. Timings should not be an issue. Salary negotiable. Contact Ms Shaily, medical superintendent Kailash Hospital New Delhi. 9811XXXXXX, 011-2588XXXX

 

Advertising Format and Examples- Situation Vacant

Best examples of Situation Vacant

If you are searching for advertising definition, types of advertisement, Advertisement examples in English, advertisement meaning, advertisement poster/ advertising poster, you are in the right place because here you will find advertisement ideas, advertisement format, advertising media, advertising techniques, advertisement in English, importance of advertisement, advertisement banner etc. to fulfil all advertising related needs. Several Examples of advertisement cover advertising on Google, Types of Advertising Media, advertisement car for sale, advertisement layout, advertisement analysis worksheet, advertisement list,

CLICK BELOW

Go to Advertising Definition, Types, Format and Examples for a deeper understanding of advertisements.

1. Your school, Akash Public School, Agra, needs a canteen manager. On behalf of the Principal, write advertisement in about 50 words to be published in the classified columns of a local daily. Men the educational and professional qualifications, other qualities necessary for a manager, who apply to and the last date for the receipt of applications.

Ans.

SITUATION VACANT

Akash Public School, Agra, wants a canteen manager. Qualification at least graduation required. High qualified may also apply. Preferably candidate with at least one year experience. Salary negotiable. Age must be above 25 and below 40. Apply by 20th January 20XX with CV. Contact: Mr Akshay Kumar, Akash Public School, XYZ Road, Agra, 9999XXXXXX.

 

2. The firm Bhatia and Bhatia, Industrial Area, Bangalore, wants two engineers for their Cheney Office. Draft an advertisement for the column Situation Vacant of a local newspaper giving all necessary details. Write the advertisement in not more than 50 words.


Ans.

SITUATION VACANT

Wanted two experienced engineers for a reputable firm in a posh industrial area in Bangalore. Sal up to Z 30,000 month. Age between 25 and 35 years. B tech required. Send your resume along with passport size photograph to Bhatia and Bhatia, Industrial Area, Bangalore, 011-2588XXXX.

 

3. You are General Manager, Hotel Dosa, Gurgaon. You need a lady Front Office Assistant with sound knowledge of computers. She must be a graduate and good in communication skills with pleasing manners. Draft an advertisement in not more than 50 words to be published in ‘Gurgaon


Ans.

SITUATION VACANT

 Wanted a lady Front Office Assistant for Hotel Dosa in Gurgaon, South City. The lady should be a graduate with sound knowledge of computers. Communication skills should be pleasing and humble. Personality should be elegant. Age should be between 23 and 30 years. Salary negotiable, send the resume to Mr Vijay, Hotel Dosa, South City, Gurgaon, 9998XXXXXX or mail at vijaydua@hotl.com.

 

 4. You are Mohan/ Mohini, General Manager of P.K. Industries, Hyderabad. You need an accountant for your company. Draft in not more than 50 words, an advertisement to be published in ‘The Hindu’ in the classified columns.

Ans.

SITUATION VACANT

 Wanted a qualified accountant for a reputable industrial firm. Should be a commerce graduate with 2 years’ experience, must possess sound knowledge of computers. Age between 25 and 35 years. Salary negotiable, contact Mohan, General Manager, P.K. Industries, New Lawrence Road, Delhi. 98100XXXX 

 

 

5. You are Ratan/Rani, General Manager of Hotel Green Park, Lucknow. You need a receptionist for your hotel. Draft an advertisement in not more than 50 words to be published in ‘THE HINDU, Lucknow, calling for applications.


Ans.

SITUATION VACANT

 Wanted a female receptionist for a well-renowned hotel. Personality should be affectionate and smart. Proper English speaking and soft skills necessary. At least one year experience needed. Education 10+2 required. Interested candidates can contact Rani, Hotel Green Park, Lucknow 9999XXXXXX

 

Format and Examples- Situation Vacant No-6,7,8,9 & 10
Format and Examples- Situation Vacant No-11,12,13,14 & 15
Format and Examples- Situation Vacant No-16,17,18,19 & 20
Format and Examples- Situation Vacant No-21

Format and Examples- Sale & Purchase No.16 ,17 & 18

Best examples of Sale & Purchase

If you are searching for advertising definition, types of advertisement, Advertisement examples in English, advertisement meaning, advertisement poster/ advertising poster, you are in the right place because here you will find advertisement ideas, advertisement format, advertising media, advertising techniques, advertisement in English, importance of advertisement, advertisement banner etc. to fulfil all advertising related needs. Several Examples of advertisement cover advertising on Google, Types of Advertising Media, advertisement car for sale, advertisement layout, advertisement analysis worksheet, advertisement list,

16. You are Ashok / Ashita of Sitapur, Lucknow. You have got a foreign assignment and would be going abroad soon. You have a television set and refrigerator to sell. Draft a suitable advertisement to be published in the classified columns of ‘The Hindustan Times’ Delhi.

FOR SALE

A Videocon television set and a Kelvinator refrigerator, both 1996 model, in excellent condition. Owner going abroad shortly. Intending buyers may please contact —

ASHITA

SITAPUR, LUCKNOW

 17. You propose to sell your flat as you are going abroad. Draft an advertisement for it to be published in ‘the Times of India’, New Delhi, under classified columns.

FLAT FOR SALE

A beautifully furnished flat on the ground floor — having 2 bedrooms, a kitchen, a dining room, a sitting-room, lobby and space for car parking — is available for sale in the Civil Lines area of the town. The owner is going abroad shortly. Interested parties are requested to contact Phone 016147825 or Mob. 9814127346.

 

 18. You are leaving for England next month. You want to sell your house. Write an advertisement to be published in a local newspaper.

Ans.

HOUSE FOR SALE

 A well-furnished house. Double Storey. Total land area 250 square yards. Built-in 2010. The owner is leaving for England. All documents complete. House No. 2015, Sector 12A, Chandigarh.

Sudhir Kumar

 Ph. No. 09029059201

 

Format and Examples- Sale & Purchase No.11,12,13,14&15

Best examples of Sale & Purchase

If you are searching for advertising definition, types of advertisement, Advertisement examples in English, advertisement meaning, advertisement poster/ advertising poster, you are in the right place because here you will find advertisement ideas, advertisement format, advertising media, advertising techniques, advertisement in English, importance of advertisement, advertisement banner etc. to fulfil all advertising related needs. Several Examples of advertisement cover advertising on Google, Types of Advertising Media, advertisement car for sale, advertisement layout, advertisement analysis worksheet, advertisement list,

11. You want to sell your collection of old books which contain rare reference books. Draft an advertisement for the classified columns giving necessary details.

Ans.

BOOKS FOR SALE

Available for sale, class 12th reference books of science stream of good renowned authors of previous years 20XX-XX. Books are in good condition with binding. Price accepted 1/3rd of M.R.P. contact Ms Neha, 26/14 Patel Nagar 9999XXXXXX

 

12. You are Manoj / Abha of 354, Pitam Pura, New Delhi. You want to sell the first floor of your newly constructed house. Draft an advertisement in not more than 50 words for publication in ‘The Indian Express’ under their classified column, marked, ‘Property’. Include all relevant details like location, type of accommodation and contact address, including telephone number etc.

PROPERTY FOR SALE

The first floor of our newly constructed house in Pitam Pura, is available for sale, as detailed below :

A two-room set with marble-flooring and attached bathrooms—a spacious kitchen, a sitting-room and a lobby. The balcony overlooks a beautiful public park. Stairs leading to the floor are quite separate, not connected with any other set.

For further details, please contact Manoj Kumar,

354, Pitam Pura, New Delhi, Phone 743713

 

13. Suppose your family is migrating to a new place and you want to dispose of some furniture. To this effect prepare a short notice to be published in a local newspaper, giving necessary details of the articles, expected prices, etc.

FOR SALE

We wish to dispose of the following items of furniture all of which are in excellent condition. Prices are indicated against each item. No bargaining.

Sofa with Dunlop Seat (Three pieces)                        Rs. 3000/-

One Centre Table                                                           Rs. 800/-

One Godrej Steel Almirah                                            Rs. 2500/-

Lawn Chairs (Four)                                                        Rs. 800/-

Dining Table with 6 chairs                                            Rs. 2000/-

CONTACT — S. KUMAR, NEW ANA] MANDI

NEAR SHIV TEMPLE PANIPAT.

 

14. You want to sell a typewriter. Write a suitable advertisement to be published in the ‘For Sale’ column of a newspaper.

FOR SALE

A Godrej typewriter, 1990 model, excellent condition. Intending buyers may call at the office of SHARMA ELECTRICALS, Gurgaon, between 3 p.m. and 5 p.m. on any working day.

 

15. You want to purchase a second-hand motorcycle. Draft a suitable advertisement to be published in the ‘Wanted’ column of a newspaper.

WANTED A MOTOR-CYCLE

Wanted a second-hand motor-cycle in perfect running condition, preferably HERO HONDA 1998-99 model. Intending sellers, please contact phone 711310, New Delhi, to fix up the time for inspection and trial.

 

 

Format and Examples- Sale & Purchase No.6,7,8,9 & 10

Best examples of Sale & Purchase

If you are searching for advertising definition, types of advertisement, Advertisement examples in English, advertisement meaning, advertisement poster/ advertising poster, you are in the right place because here you will find advertisement ideas, advertisement format, advertising media, advertising techniques, advertisement in English, importance of advertisement, advertisement banner etc. to fulfil all advertising related needs. Several Examples of advertisement cover advertising on Google, Types of Advertising Media, advertisement car for sale, advertisement layout, advertisement analysis worksheet, advertisement list,

6. You propose to sell your three bedrooms flat as you are going abroad to settle there. Draft an advertisement to be published in ‘Hindustan Times’, New Delhi.

Ans.

FLAT FOR SALE

A three bedroom 1st floor flat available for sale, well ventilated with 24 x7 water and electricity supply. Sun facing, beautiful balcony. Drawing/dining and attached washrooms. Interested buyers contact immediately. Ram Sinha, 22/24, Vikashpuri, New Delhi. Phone-9811XXXXXX

 

7. Ashima is going abroad on a foreign assignment for 5 years. She wants to sell her refrigerator, LCD, double bed and branded almirah. Draft an advertisement to be displayed on the housing society notice board.

Ans.

APPLIANCES FOR SALE

Available for sale 1 refrigerator, 1 LCD, 1 double bed and 1 branded almirah. All the items are in good condition. The refrigerator is a double door with all features. 32 inches LCD with HP, Bed and almirah of appealing design. Price negotiable. Contact Ashima, 9891XXXXXX, 111/A Lajpat Nagar, Part I, New Delhi.

 

 8. Write an advertisement for a local daily for selling your bungalow at Saket Vihar.

Ans.

BUNGALOW FOR SALE

For immediate sale, newly built bungalow in a posh area in 310 sq. yards, three bedrooms, drawing room, dining cum-lobby, modular kitchen, attached washrooms with bedrooms, spacious, Verandah, well ventilated. Price according to current rates and negotiable too.

Contact Mr Ram D-63, Saket Vihar 9921XXXXXX

 

9. You are looking for a second-hand car. Draft in 50 words an advertisement for a newspaper specifying your requirement.


Ans.

CAR WANTED

Wanted a second-hand car, with no scratch and damage, should be at least 2.2 It. with good interior, music system, specifically in black colour. Maximum 3 years old model. Price should not exceed 2 lakh. Threshed Sellers can contact Mr Amit at 9999XXXXXX

 

10. You plan to sell your motorcycle. Draft a suitable advertisement, in not more than 50 words to tit published in the classified columns of Hindustan Times. Mention the details of the motorcycle. You are Ramesh, 15, Greater Kailash, New Delhi.

Ans.

BIKE FOR SALE

2011 Yamaha bike blue colour, 180 CC, good engine capacity, fully accessorised no damage, in good condition, available for immediate sale. Price negotiable with the buyer. Contact: Ramesh, 15 Greater Kailash, New Delhi, 9811XXXXXX

 

 

Advertising Format and Examples- Sale & Purchase

Best examples of Sale & Purchase

If you are searching for advertising definition, types of advertisement, Advertisement examples in English, advertisement meaning, advertisement poster/ advertising poster, you are in the right place because here you will find advertisement ideas, advertisement format, advertising media, advertising techniques, advertisement in English, importance of advertisement, advertisement banner etc. to fulfil all advertising related needs. Several Examples of advertisement cover advertising on Google, Types of Advertising Media, advertisement car for sale, advertisement layout, advertisement analysis worksheet, advertisement list,

CLICK BELOW

Go to Advertising Definition, Types, Format and Examples for a deeper understanding of advertisements.

1. You want to sell off your car as you are leaving the country. Draft a suitable advertisement to lx inserted in “The Hindu”. Write the advertisement in not more than 50 words

Ans.

CAR FOR SALE

2009 Honda Accord, white colour, 2.2-litre automatic transmission, fully loaded, equipped with leather upholstery, beige interior, CD changer, alloy wheels, sunroof. Car in good condition. Expected price k’ 2.6 lakh. Please contact Mr Atul: 9878200112

 

2. You own an independent house in B Block, South city, Gurgaon. You are interested in disposing of it as you are going to settle abroad. Draft an advertisement in not more than 50 words to be published in ‘Gurgaon Times’, giving necessary details.


Ans.

HOUSE FOR SALE

 Ready to move an independent house of 3 floors. Each floor with 3 bedrooms, attached toilets, kitchen + dining and drawing room available in Gurgaon. Sun facing, well-ventilated house. Price according to current property rates and negotiable too. Contact Mr Atul, B Block, South City, Gurgaon, 9911XXXXXX.

 

3. You want to sell off your motorbike which you have been using for five years since you have decided to buy a car. Write an advertisement, in not more than 50 words, to be published under the classified columns of a national daily. Furnish all necessary details.


Ans.

BIKE FOR SALE

2011, Hero Honda splendour, 150 CC, fully equipped with accessories, black coloured in good condition. The expected price I 30,000 Bike free of scratch and damage. Contact Anuj, B 63, Patel Nagar. New Delhi 8 9811XXXXXX.

 

4. You want to sell your car as you are going abroad. Draft an advertisement, suitable to be published In ‘The Hindustan Times’ under the classified columns.

CAR FOR SALE

 A 2000 model white Maruti Esteem (VX). done 7,000 kms., accident-free, fully Insured and in very good running condition is offered for sale. The owner is going abroad and must sell the car in a couple of days. Interested parties with a reasonable offer, may please contact Bhanu Pratap at 46, Indira Vihar, Ludhiana, Phone 0161478250 ;

Mobile: 9814127346.

 

5. You want to sell your house at 15 Rajendra Nagar, Kancheepuram. Draft an advertisement in more than 50 words, giving necessary details, to be published in the classified columns of ‘The N Indian Express’, Chennai. You are Krishnan/Alka.


Ans.

HOUSE FOR SALE

 A 100-hectare corner house in a posh locality of Kancheepuram available for sale. 5 bedrooms with attached washrooms, nice living area, modular kitchen. Well ventilated, 24×7 electricity and water supply. Interested buyers contact Alka 9999XXXXXX, 15 Rajendra Nagar, Kancheepuram.

 

 

 Format and Examples- Sale & Purchase No.6,7,8,9 & 10
Format and Examples- Sale & Purchase No.11,12,13,14&15
Format and Examples- Sale & Purchase No.16 & 17

Format and Examples- Rental Advertisement No.6,7,8,9,10 & 11

Best examples of Rental Advertisement

If you are searching for advertising definition, types of advertisement, Advertisement examples in English, advertisement meaning, advertisement poster/ advertising poster, you are in the right place because here you will find advertisement ideas, advertisement format, advertising media, advertising techniques, advertisement in English, importance of advertisement, advertisement banner etc. to fulfil all advertising related needs. Several Examples of advertisement cover advertising on Google, Types of Advertising Media, advertisement car for sale, advertisement layout, advertisement analysis worksheet, advertisement list,

6. You are the General Manager of E.V.L. Company which requires posh bungalows and houses on company lease. Draft an advertisement in not more than 50 words to be published in ‘The New Indian Express’.

Ans.

ACCOMMODATION WANTED

Bungalows and houses wanted on company lease. Approx area required 800-1000 sq. ft. preferably in Delhi. Should have good electricity and water supply; excellently designed posh bungalows preferred. Submit your sealed bid per sq. ft. Lowest rates, terms and conditions, building layout before 30 January 20XX at E.V.L. 26/26, New Ring Road, New Delhi, Phone-9999XXXXXX

 

7. You want to rent out your newly constructed flat in the heart of the city. Draft an advertisement, io not more than 50 words to be published in the Hindustan Times under the classified columns. you are Shivani/Shivya.


Ans.

TO LET

To let a newly constructed flat with 3 bedrooms with modular kitchen, attached washrooms, drawing/dining, well-ventilated corner flat. 24×7 water and electricity supply. Location in heart of city expected rent of? 25000 per month. Contact Shivani, 111A/12, Rajendra Nagar, New Delhi 8800XXXXXX

 

8. Ravi Mohan of 54 / 7 Vasant Kunj, wishes to let out his house. He drafts an advertisement for publication in the ‘To Let’ Section of a newspaper, giving the location, type of accommodation, rent expected and contact address. Write the advertisement in not more than 50 words.

TO LET

A newly-built spacious house in Urban Estate, Gokul is available on rent. It is a three-room set with attached toilet for each room. Provision for car-parking also exists. Beautiful lawn in the front and also in the rear of the house. Expected rent Rs. 4500/- per month.

Contact: Ravi Menon, 54 / 7 Vasant Kunj–between 6 p.m. to 9 p.m.—any day of the week.

 

 9. You are Nikhil / Natasha of 91, Laxmi Nagar, New Delhi and wish to let out a portion of you’re newly built house. Draft an advertisement in not more than 50 words for publication in the To let’ column of ‘The Hindustan Times’, giving all necessary details like location, type of accommodation to be rented out, rent expected, contact address, including telephone number etc.

TO LET

The first floor of our newly built .house in Laxmi Nagar is available on rent as detailed below:

 A two-room set with attached bathrooms—spacious kitchen, sitting room and lobby—car/scooter parking space on the ground floor for no extra rent. Monthly rent expected: Rs. 4,000/- only.

For further details, please contact: Nikhil, 91 Laxmi Nagar, New Delhi—Phone 7228560

 

10. You want to start a printing press. Draft an advertisement seeking suitable building on rent. Your advertisement is to published in the ‘Wanted on Rent’ column of a newspaper.

WANTED ON RENT

Wanted on rent suitable premises for setting up a new printing press. Our minimum requirement is one large hall and three attached or adjoining rooms. Interested owners, please contact Phone 870024, New Delhi.

 

11. You need accommodation. Write an advertisement to be published in a local daily.

 Ans.

ACCOMMODATION WANTED

 A 2 BHK flat required on rent for the family of a university professor. Preference shall be given to accommodation in sector 15 or sector 14 of Chandigarh. Please contact the undersigned before 25th of this month.

Prof. Arun Kumar

Ph. No. 07598902017, 01208108297

 

 

Advertising Format and Examples- Rental Advertisement

Best examples of Rental Advertisement

If you are searching for advertising definition, types of advertisement, Advertisement examples in English, advertisement meaning, advertisement poster/ advertising poster, you are in the right place because here you will find advertisement ideas, advertisement format, advertising media, advertising techniques, advertisement in English, importance of advertisement, advertisement banner etc. to fulfil all advertising related needs. Several Examples of advertisement cover advertising on Google, Types of Advertising Media, advertisement car for sale, advertisement layout, advertisement analysis worksheet, advertisement list,

CLICK BELOW

Go to Advertising Definition, Types, Format and Examples for a deeper understanding of advertisements.

1. You are a businessman who wants to set up a small garment shop in your city. Draft an advertise seeking a suitable place for rent, to be published in the “Wanted accommodation” column of the newspaper. Write the advertisement in not more than 50 words.

Ans.

WANTED ACCOMMODATION

A small garment merchant needs suitable accommodation on rent to be used as a garment shop. Accommodation should be located in a crowded market area with uninterrupted water and electricity facility. Owners, please contact: R. Lal, 26/11, Patel Nagar, 9811XXXXXX

 

2. You have a three bedroom flat in Dwarka, which you want to let out on rent. Draft an advertisement in not more than 50 words to be published in ‘The Times of India’, under classified columns. Contact: 2758902


Ans.

TO LET

To let a three bedroom corner flat Dwarka, fully marbled, with modular kitchen, drawing/dining modern washroom, well-ventilated, 24×7 water supplies. Rent r 20,000 per month. Contact: Raj Kumar 117/A, Dwarka Sector 9 Mo: 9900XXXXXX.

 

3. You would like to let out a portion of your independent house for office use. Write an advertisement for the classified columns of a local newspaper giving all necessary details. Write the advertisement in not more than 50 words.


Ans.

TOLET

Two big rooms on the ground floor, fully marbled and well ventilated, available on rent for office use only. 24 x 7 electricity and water supply, washroom and kitchen space available too. Rent f 25000 per month. Contact Mr Ram: A 63/14 Patel Nagar, 9711XXXXXX

 

4. You are interested in buying a flat in A.K. Nagar, Gwalior. Giving all your requirements draft an advertisement in not more than 50 words to be published in the ‘Dainik Bhaskar’, You are Amba of 15, Nehru Nagar, Gwalior.


Ans.

ACCOMMODATION WANTED

Accommodation of a flat needed in A.K. Nagar, Gwalior. Flat should be a 3-bedroom flat with drawing/dining, kitchen and washrooms. It should be well ventilated with an uninterrupted supply of electricity and water. Sellers can contact Amar 15, Nehru Nagar, Gwalior — 9000XXXXXX.

 

5. You want to rent out your newly constructed flat in the heart of the city. Draft an advertisement in not more than 50 words to be published in ‘The Deccan Herald’, Bengaluru under classified columns. Give all the necessary details. You are Mohan/Mahima of Jayanagar, Bengaluru.


Ans.

TOLET

Ready to move in flat on 3rd floor, 3-bedroom + attached washroom, drawing/dining, available in the heart of the city Bengaluru. Electricity and water supply 24 x 7. Nice big balconies. Contact: Mohan 9999XXXXXX, 15/A7, Jayanagar, Bengaluru.

 

 

Format and Examples- Rental Advertisement No.6,7,8,9 & 10

Advertising Format and Examples- Offers

Best examples of Offers

If you are searching for advertising definition, types of advertisement, Advertisement examples in English, advertisement meaning, advertisement poster/ advertising poster, you are in the right place because here you will find advertisement ideas, advertisement format, advertising media, advertising techniques, advertisement in English, importance of advertisement, advertisement banner etc. to fulfil all advertising related needs. Several Examples of advertisement cover advertising on Google, Types of Advertising Media, advertisement car for sale, advertisement layout, advertisement analysis worksheet, advertisement list,

CLICK BELOW

Go to Advertising Definition, Types, Format and Examples for a deeper understanding of advertisements.

1. Venus Travels, Ansal Chamber, Bhikaji Complex, New Delhi, is offering attractive holiday package 3 nights and 4 days visit to Kanyakumari. Draft an advertisement (in 50 words).

Ans.

3 NIGHTS AND 4 DAYS STAY ONLY @ 225000

Inclusive of 3-time meals, accommodation, laundry, and sight-seeing. Feel the freshness of Kanyakumari, explore its culture at Excellent quality / First Class Service / Durable value.

 Contact: Vinus Travel; phone: 9968XXXXXX

 

2. You are Nandita. You want to start dance classes for children between the age of 8 and 12 at your residence. Draft an advertisement to be published in Hyderabad Times giving all the necessary details.


Ans.

KATHAK KALA ACADEMY

 Dance classes available for children. Age group between 8 and 12 years. Classes are given by a trained Kathak dancer. Holistic peaceful environment for children to learn Kathak and to respect Indian classical dance. Minimum fee. Contact: Nandita, 111/A6 New Market, Hyderabad, 98I1XXXXXX.

 

 3. Levis Jeans, a readymade jeans company, is launching a new range of retro jeans for men and women Draft an advertisement.

Ans.

GO LEVIS THE NEW WAY

RETRO! RETRO! RETRO!

The retro feeling in the town, Levis launching exclusive New Exotic Designs Available at all Levis Exclusive outlets at a discounted price!!!

 

4. You have recently started a Centre for Personality Development for school children. Draft an advertisement to be published in a local daily about it, giving all relevant details.

NEW AGE CENTRE FOR PERSONALITY DEVELOPMENT

  An ideal centre to help boys and girls of all age groups to develop their personality through interactive activities. Special emphasis is given on developing a logical and healthy attitude in the solution of problems. Equal importance is given to the development of body and mind. Duration of course: 6 months. Consolidated Fees: Rs. 5000/-

 

Advertising Format and Examples- Lost and Found

Best examples of Lost and Found

If you are searching for advertising definition, types of advertisement, Advertisement examples in English, advertisement meaning, advertisement poster/ advertising poster, you are in the right place because here you will find advertisement ideas, advertisement format, advertising media, advertising techniques, advertisement in English, importance of advertisement, advertisement banner etc. to fulfil all advertising related needs. Several Examples of advertisement cover advertising on Google, Types of Advertising Media, advertisement car for sale, advertisement layout, advertisement analysis worksheet, advertisement list,

CLICK BELOW

Go to Advertising Definition, Types, Format and Examples for a deeper understanding of advertisements.

1. Write an advertisement in not more than 50 words for the Lost & Found column of the daily ‘National Herald’, Lucknow, stating the loss of your wallet containing a D.D. for 32,500 and some cash, while travelling by bus from Hazratganj to Nirala Nagar in Lucknow. You are Raman/Roopa, 22A, Hazratganj, Lucknow.

Ans.

LOST & FOUND

I, Raman, a resident of Lucknow, hereby inform that my wallet containing a D.D. of 32,500 and some cash has been lost. It’s a brown colour wallet. Lost during travelling on a bus from Hazratganj to Nirala Nagar around 5 p.m. If anyone finds it, please inform at 9815XXXXXX, 22A Hazratganj, Lucknow. Suitable reward promised.

 

2. You have lost your documents while travelling on a DTC bus from your school to home. Draft an advertisement for the classified columns giving all relevant details.


Ans.

LOST

I, Ajay Sinha, a resident of 19/12 Patel Nagar, New Delhi. Hereby inform that my documents of class 12 in a blue colour folder have been lost during my travel on a DTC bus from DAV Public School to Patel Nagar around 3 p.m. If anybody finds it, please contact at 9815402101. Suitable reward promised. 

 

3. You have lost your pet dog. Write an advertisement for the classified column of a local daily giving all necessary details.

Ans.

LOST PET

Lost a white dog of 3 years with long furs, brown eyes with a red jacket dress, name Tommy engraved on the jacket. It has been missing for 2 days near Central Park. Anyone who finds it, kindly contact Ms Pooja 26/4 Kirti Nagar, Delhi, 9811XXXXX.X. The person will be surely rewarded. 

 

 4. You are Prashant / Purnima of 202, Laxmi Nagar, New Delhi. You lost your brief-case while travelling by bus from Laxmi Nagar to Connaught Place, New Delhi. The brief-case contains some valuable documents, including your Board Certificate for All India Secondary School Examination. Draft a notification in not more than 50 words to be published in the ‘Indian Express’ under their column ‘Lost and Found’. Include all necessary details about the lost brief-case to establish your claim.

Lost and Found

While travelling by bus from Laxmi Nagar to Connaught Place, New Delhi, I lost my brief-case which contains some valuable documents. It has also my Board Certificate for All India Secondary School Examination. The brief-case is light brown in colour and is of the VIP make. The finder is requested to return it to my address at my cost.

Prashant                                  

202, Laxmi Nagar

New Delhi

 

 5. You lost your bag containing some important documents. Write an advertisement to be published in a local daily newspaper.

Ans.

LOST! LOST! LOST!

I have lost my bag somewhere between Ambala Cantt and Shahpur village. The bag contained some important documents and medical reports of my father. The founder is requested to return it at the below-mentioned address. A cash reward of Rupees one thousand shall be given to the person who will come to return the bag.

Chander Prakash

H. No. 5071, Housing Board Colony,

Ambala Cantt.

Ph. No. 0171-2890370, 09129190737