The Necklace – Multiple Choice Questions in Quiz

By | October 31, 2019

The Necklace in English and its solutions are well provided by Edumantra including Introduction, Message, Theme, Title, Characters, Summary in English, Summary in Hindi, Word meanings, Complete lesson in Hindi, Extracts , Long answers, Short answers, Very short Answers, MCQs and much more.

­­­­ The Necklace

By Guy De Maupassant

MULTIPLE CHOICE QUESTIONS

1.Matilda was born into a family of :

(A) ministers                      (B) officers

(C) clerks                             (D) shopkeepers

Ans. (C) clerks

2.What did Matilda suffer from?

(A) delicacies                     (B) luxuries

(C) poverty                         (D) all of the above

Ans. (C) poverty

3.Whom was Matilda married to?

(A) a petty clerk                (B) a minister

(C) an officer                      (D) a businessman

 Ans. (A) a petty clerk

4.One day Mr Loisel received an invitation from :

(A) the Minister of Health            (B) the Minister of Home Affairs

(C) the Minister of Sea Affairs    (D) the Minister of Public Instruction

Ans. (D) the Minister of Public Instruction

5.How did Loisel feel on receiving the invitation?

 (A) sad’                                                (B) elated

 (C) puzzled                                        (D) surprised

Ans. (B) elated

6.Why did Mrs Loisel throw the invitation spitefully?

 (A) she had no jewellery to wear (B) she had not any beautiful dress to wear

(C) she did not like parties           (D) both (A) and (B)

Ans. (D) both (A) and (B)

7.For what had Loisel saved four hundred francs?

(A) to buy a gun                                (B) to buy a T.V.

(C) to buy a shirt                               (D) to buy a bicycle

 Ans. (A) to buy a gun

8.From where did Mrs Loisel borrow the necklace?

(A) Mme Hillary                                (B) Mme Forestier

(C) Mme Many                                                 (D) Mme Anne

Ans. (B) Mme Forestier

9.What did Mrs Loisel borrow from Mme Forestier?

(A) a bracelet                                     (B) a necklace

(C) a Venetian Cross                       (D) all of the above

Ans. (B) a necklace

10. How did Mrs Loisel perform at the ball?

(A) she had great success             (B) none noticed her

 (C) she did not enjoy the ball     (D) all of the above

Ans. (A) she had a great success

11. Matilda always remained :

(A) happy                                            (B) unhappy

(C) contended                                   (D) delighted

Ans. (B) unhappy

12. When did Mr and Mrs Loisel return home from the ball?

 (A) at 2 a.m.                                      (B) at 3 a.m.

 (C) at 4 a.m.                                       (D) at 5 a.m.

Ans. (C) at 4 a.m.

13. What spoiled Mr and Mrs Loisel pleasure?

(A) the loss of necklace (B) the loss of the dress

(C) the loss of money     (D) all of the above

Ans. (A) the loss of the necklace

14. Did they find the lost necklace?

(A) yes                                  (B) no

(C) maybe                           (D) not known

Ans. (B) no

15. How much Loisels had to spend to replace the necklace?

(A) eighteen thousand francs     (B) thirty-six thousand francs

(C) forty thousand francs             (D) fifty thousand francs

Ans. (B) thirty-six thousand francs

16. What change came in the life of Loisels after raising a big loan?

(A) they sent away the maid                       (B) they changed their lodgings

 (C) they rented some rooms in an attic (D) all of the above

Ans. (D) all of the above

17. How did the loan affect Mrs Loisel’s life?

(A) she learned the odious work of a kitchen (B) she washed the dishes

(C) she took down the refuse to the street (D) all of the above

Ans. (D) all of the above

18. How much time did they take to repay the loan?

(A) two years                     (B) five years

(C) ten years                      (D) twenty years

Ans. (C) ten years

19. What was the actual cost of Mme Forestier’s necklace?

(A) five hundred francs     (B) ten thousand francs

(C) one hundred francs     (D) five thousand francs

 Ans. (A) five hundred francs

20. Did Mrs Loisel come to know the real cost of the necklace?

(A) yes                                  (B) no

 (C) maybe                          (D) may not be

Ans. (A) yes

21. Who is the writer of the lesson ‘The Necklace’?

(A) Robert W. Peterson     (B) Guy de Maupassant

(C) Sinclair Lewis               (D) K.A. Abbas

 Ans. (B) Guy de Maupassant

Want to Read More Check Below:-

The Necklace – About the Author & Introduction

The Necklace – Theme of the Story

The Necklace – Important Word-Meanings of difficult words

The Necklace – Short & Detailed Summary

The Necklace – Main Characters of the Story

The Necklace – Extract Based comprehension test Questions

The Necklace – Important Extra Questions Short Answer Type

The Necklace – Important Extra Questions Long Answer Type

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.