The Lake Isle of Innisfree- Important Extra Questions- Very Short Answer Type

By | December 11, 2019

The Lake Isle of Innisfree Yeats has been well explained by Edumantra which includes Introduction, Message, Theme, Title, Characters, The Lake Isle of InnisfreeSummaryin English, Summary in Hindi, Word meanings, The Lake Isle of Innisfree analysis complete lesson in Hindi, Extracts , Long answers, Short answers, Very short Answers, MCQs and much more.

                               THE LAKE ISLE OF INNISFREE

By- W.B. Yeats

Very Short Answer Type Questions

1. Where had the poet, W.B. Yeats, spent his childhood?

Ans. The poet had spent his childhood at Innisfree Island.

2. Where does W.B. Yeats wish to go?

Ans. He wishes to go to Innisfree Island.

3. What sort of a house will Yeats build at Innisfree?

Ans. He will build there a house of clay and wood.

4. What will Yeats do for the honeybee?

Ans. He will make a hive for them.

5. Which trees will the poet grow at Innisfree?

 Ans. He will grow bean trees at Innisfree.

6. Who else will live at Innisfree with the poet?

Ans. He will live there all alone.

7. What happens to the Innisfree Island at midnight?

Ans. The whole island glimmers at midnight.

8. What do the crickets do?

 Ans. They sing at midnight.

9. What preview does the noon of Innisfree Island present?

Ans. The noon of Innisfree Island presents a purple glow preview.

10. What does the poet hear at Innisfree?

Ans. He hears the pleasing noise of the bees in the orchard of Innisfree Island.

11. What does the poet see in the evening at Innisfree?

Ans. He sees that the sky of Innisfree Island is filled with small singing birds.

12. Who is the poet of the poem ‘The Lake Isle of Innisfree’?

Ans. W.B. Yeats.

Want to Read More Check Below:-

The Lake Isle of Innisfree- Introduction

The Lake Isle of Innisfree-Theme, Title & Rhyme Scheme

The Lake Isle of Innisfree- Word Meaning & Vocabulary

The Lake Isle of Innisfree- Poetic Device & Value Points

The Lake Isle of Innisfree- Useful Expression & Paraphrasing

The Lake Isle of Innisfree- Literary Devices & Rhyme Scheme

The Lake Isle of Innisfree- Short & Detailed Summary

The Lake Isle of Innisfree- Summary in Hindi & Message

The Lake Isle of Innisfree- Multiple Choice Questions in Quiz

The Lake Isle of Innisfree- Comprehension

The Lake Isle of Innisfree- Important Extra Questions- Short Answer Type

The Lake Isle of Innisfree- Important Extra Questions- Long Answer Type

The Lake Isle of Innisfree- Quick Review

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.