Packing-Important Extra Questions-Short Answer Type

By | August 13, 2020

Packing is one of the chapters taken from Beehive. It is well explained through Packing Introduction, Message, Theme of Packing, Title, Packing Characters, Summary in English, Summary in Hindi of Packing, Packing Word meanings, Complete lesson in Hindi Packing, Extracts of Packing, Long answers, Short answers, Packing Very short Answers, MCQs of Packing and much more.

 PACKING

By- Jerome K. Jerome

Short Answer Type Questions  (30 to 40 words)

Q.1. What kind of a man was the person with whom the author once lived?

Ans. The author once lived with a man. He often irritated the author. He would take rest on the sofa. He would watch the author doing work. His eyes followed the author wherever he went. He often called life a noble task, full of duty and stern work. But he would never offer to work

Q.2. Why did George and Harris have `to pick out the tomato with a teaspoon?

Ans. George and Harris packed things in a disorderly way. Harris packed the jar of strawberry jam on top of a tomato. As a result, the tomato was squashed. Then they had to pick it out with a teaspoon.

Q.3, The author says, “I never saw two men do more with one-and-two pence worth of butter in ivy whole life ” What did George and Harris do with the butter?

Ans. George trod on the butter and it stuck to his slipper. George got it off his slipper and tried to put it into the kettle. They did not succeed. They put it down on a chair. Harris sat on the butter and it stuck to him. Then they went all over the room to search for it

Q.4. Do you think the author packed better than George and Harris ? Give reasons for your answer.)

Ans. Yes, the author packed better than his friends, George and Harris. He forgot to put in some things. But he did not create any chaos. On the other hand, George and Harris breaks cups and plates, squash a tomato and make a mess of butter. They put the pies at the bottom and put heavy things on it. Thus the author packed better than George and Harris

Q.5. Describe the butter incident.

Ans. George and Harris started packing the bag. George trod on the butter and it stuck to his slipper. When they came to know of it, they got it off the slipper. They put the butter on the chair. By mistake, Harris sat on it and it stuck behind him. They searched all over the room for the butter. At last, they were found it sticking on Harris’s back. The incident of the butter creates a lot of humour in the story.

Q.6. When were George and Harris finally able to pack the bag? What did they decide about getting up the next morning?

Ans. George and Harris created chaos while packing the bag for the trip. At last, they were able to pack the bag at 12.50 at night. Then the question of getting up the next morning came. Harrk asked George to wake theme seven the next morning. But the author wanted to get up at six, as he had to write some letters.

 Q7. How many characters are there in the narrative? Name them.                         (Textual)

Ans: Jerome, George and Harris are the three human characters in the narrative. Their pet dog, Montmorency too is an important character, along with them. He also participates as enthusiastically in the packing activities as his masters. All four characters are equally funny.

Q8. Why did the narrator (Jerome) volunteer to do the packing?                                             (Textual)

Ans: Jerome, the narrator, prided himself in his packing skills a bit too much. He felt that under his guidance even poor packers like Harris and George could accomplish this task with great efficiency. He volunteered to do the packing, expecting that his friends would work under his guidance and directions.

 Q9. Why did the author take pride in his packing skills?

Ans: The author felt that packing was one of those things that he knew more about than anyone else. This made him develop a sense of superiority about his ability as the best packer and he took pride in his packing skills.

 Q10. How did George and Harris react to Jerome’s offer to do the packing? Did Jerome like their reaction?                                                                                                                                                         (Textual)

Ans: legs on the table. Jerome did not at all like this reaction because he actually wanted to supervise and instruct them how to do the plays as they were, George and Harris agreed readily to Jerome’s offer to do the packing. George sprawled over the easy-chair while Harris cocked hacking instead of doing it himself.

Q11. What was Jerome’s real intention when he offered to pack? (Textual)

Ans: Jerome’s real intention was not to pack himself but to make his friends George and Harris work under his directions and supervision. He intended to prove his superiority by bossing over them and throw his weight around while they packed.

Q12. How did the man, with whom the narrator once stayed, used to drive him mad?

Ans: The man, with whom the narrator once staved, used to drive him mad by lolling on the sofa and watching him constantly as he went about messing the tasks at hand. The man said he really enjoyed that sight and felt good.

Q13. ‘Now, I’m not like that.’ What does the narrator intend to convey by this statement?

Ans: By this statement, the narrator intends to convey his dislike for sitting idle and watching someone else work hard. He preferred to walk around and supervise work in his natural energetic way. However, this actually means that he too was not interested in toiling but liked to boss over others.

Q14. Why did it take the narrator longer than he had expected to pack the bag?

Ans: It took the narrator much longer to pack the bag than he had expected because he was inexperienced in the skill of packing quickly and efficiently. His forgetfulness and clumsiness consumed much more time in packing than it should have.

 Q15. What did Harris say after the bag was shut and strapped? Why do you think he waited till then to ask?                                                                                                                                                       (Textual)

Ans: After the bag had been shut and strapped by the narrator, Harris reminded him that he had forgotten to pack the boots. He waited till the completion of packing to say this because he wanted to irritate the narrator and have fun at his expense.

 Q16. What “horrible idea” occurred to Jerome a little later?                                                     (Textual)

Ans: The horrible idea that occurred to Jerome a little later was whether he had packed his toothbrush or not. It was a horrible idea because he was about to pack the bag for the second time and would have to unpack it all over again to locate the toothbrush.

Q17. Where did Jerome finally find the toothbrush?                                                                      (Textual)

 Ans: Jerome finally found the toothbrush inside a boot that he had packed in the bag. He found it after having taken out all the items and searching thoroughly for the toothbrush leading to a terrible mess.

Q18. Why does the narrator say that the packing of his toothbrush drives him to a point of madness?

Ans: The narrator says that the packing of his toothbrush drives him to a point of madness because he either packs it even before he has brushed his teeth or doesn’t pack it at all. In both cases, he has to unpack everything to locate his brush.

Q19. Why did Jerome have to reopen the packed bag?                                                                 (Textual)

Ans: Jerome had to reopen the packed bag because he kept forgetting things. First, he forgot to pack his boots and then couldn’t remember having packed his toothbrush. After having spent a lot of time unpacking and packing all such things, he mistakenly packed his spectacles as well and had to reopen the bag yet again.

Q20. What did George and Harris offer to pack and why?                                                             (Textual)

Ans: George and Harris offered to pack the hamper. They made this offer because Jerome had already consumed a lot of time packing the bag, and they were now left with less than twelve hours to leave.

Q21. Why did George and Harris have to pick out the tomato with a teaspoon?

Ans: While packing the hamper, Harris packed a strawberry jam on top of a tomato and squashed it. So, they had to pick out the tomato with a teaspoon which was a messy and time-consuming task.

Q22. What were the foolish things done by George and Harris while packing the hamper? (Textual)

Ans: George and Harris fumbled and flustered many times while packing the hamper. They broke a cup at the outset and then squashed tomato and stepped on the butter. They jumbled up the items to be packed and crushed softer things like pies under heavy objects.

Q23. Who was Montmorency and how did he contribute to the packing?                             (Textual)

Ans: Montmorency was the pet dog of the narrator and his two friends. He contributed to the packing by forcibly sitting down on things. He put his leg into the jam, fumbled with the teaspoons, and chased the lemons like rats. He gave a tough time to his masters who had to finally shoo him away with a frying pan.

 Q24. What was the ‘highest aim and object’ of Montmorency, according to the narrator?

 Ans: According to the narrator, Montmorency’s highest aim and object were to get in the way of others and make them tumble over him. He aspired to get cursed from everyone and liked things to be thrown at him for his unbearable interference.

Q25  How did Harris and George fare at packing the hamper?

Ans: Harris and George fared miserably bad at packing the hamper. They assembled all the things to be packed in the most disorganised manner. They damaged a lot of items by breaking, crushing or stepping on them. Salt flew all over while they packed.

Q26. Why did Harris tell Jerome that he encourages the antics of Montmorency? What was Jerome’s defence?

Ans: Harris blames Jerome for encouraging Montmorency because Jerome did not prove effective in shooing away the dog. Jerome’s defence was that an ill-trained dog like Montmorency did not need any encouragement to misbehave. Indiscipline came naturally to him.

Q27. When did George go off to sleep and what did the narrator and Harris do to ensure that he would wake up fully in the morning?

Ans: George went off to sleep when the narrator and Harris were still arguing over the time they wanted him to wake them up in the morning. To ensure that he would wake up fully, they placed the bath where he could tumble into on getting out in the morning.

Want to Read More Check Below:-

Packing-Introduction

Packing- Theme, Title & Message

Packing- Characters of the Chapter

Packing-Important Word-Meanings of difficult words

Packing-Short & Detailed Summary

Packing-Summary in Hindi – Full Text

Packing- Passages for Comprehension

Packing- Extract Based comprehension test Questions

Packing-Important Extra Questions- Very Short Answer Type

Packing-Important Extra Questions-Long Answer Type

Packing-Quick Review of the Chapter

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.