No Men Are Foreign-Important Extra Questions- Very Short Answer Type

By | August 13, 2020

No Men are Foreign is an excellent poem which is well explained by Edumantra through No Men are Foreign Introduction, Message, Theme, Title, Characters of No Men are Foreign, Summary in English, No Men are Foreign Summary in Hindi, Word meanings of No Men are Foreign, Complete lesson in Hindi, No Men are Foreign Extracts, Long answers, Short answers of No Men are Foreign, Very short Answers, MCQs of No Men are Foreign and much more.

NO MEN ARE FOREIGN

ByJames Kirkup

Very Short Answer Type Questions

1. What should we remember about men?

Ans. We should remember that no men are strange.

2. What should we remember about countries?

Ans. We should remember that no countries are foreign.

3. Where do we all walk upon?

Ans. We all walk on the same earth.

4. Where shall we all lie in the end

Ans. In the end, we all shall lie in the earth.

5. What are all men fed by?

Ans. All men are fed by peaceful harvests.

6. What do you mean by peaceful harvest?

 Ans. By peaceful harvests, we mean the crops grown during the period of peace.

7. What do you mean ‘wars’ long winter?

Ans. It means the painful days of the war when we are kept indoors.

8. What are we doing to the human earth?

Ans. We are polluting the human earth.

9. Why should we not hate others?

Ans. We should not hate others because they all are our brothers.

10. What do you mean by ‘hells of fire and dust’?

 Ans. ‘Hells of fire and dust’ means the wars that cause a lot of destruction.

Want to Read More Check Below:-

No Men Are Foreign-Introduction

No Men Are Foreign- Theme, Title & Message

No Men Are Foreign- Literary Devices, Rhyme Scheme & Poetic Devices

No Men Are Foreign- Value Points, Useful Expression & Paraphrasing

No Men Are Foreign- Word Meaning & Vocabulary

No Men Are Foreign- Short & Detailed Summary

No Men Are Foreign- Summary in Hindi – Full Text

No Men Are Foreign- Extract Based comprehension test Questions

No Men Are Foreign-Comprehension

No Men Are Foreign-Important Extra Questions-Short Answer Type

No Men Are Foreign-Important Extra Questions Long Answer Type Questions

No Men are Foreign-Quick Review of the Poem

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.