Preposition by Examples & Preposition Solved Exercises No. 3

By | March 26, 2019

The following page is dedicated to preposition learning. We have included many prepositional phrases with preposition exercises providing prepositions examples and object of the preposition. As we know that prepositions rules chart is another requirement so we have tried preposition list pdf which you can say the use of prepositions with examples and list of common prepositions. Some preposition sentences examples

are also provided

EXERCISE 3

 Fill in the blanks in the following sentences choosing the correct preposition out of the four given :

  1. The enemy yielded……………. us.

(A) to                           (B) in                           (C) from                      (D) at

  1. The cat jumped…………. the table.

 (A) upon                     (B) between                (C) out of                     (D) during

  1. He came………… his brother.

 (A) in                          (B) with                       (C) at                           (D) between

  1. He is in need………… money.

 (A) about                    (B) by                           (C) since                      (D) of

  1. He acts……….. the advice of his father.

(A) on                          (B) in                           (C) from                      (D) about

  1. Send ………….a doctor at once.

 (A) into                       (B) for                          (C) at                           (D) on

  1. He repented…………. his folly.

(A) for                          (B) to                           (C) at                           (D) with

  1. He begged ………….mercy.

 (A) about                    (B) with                       (C) on                          (D) for

  1. The snow is falling ………..the trees.

 (A) by                          (B) on                          (C) at                           (D) with

  1. He met…………… the officer yesterday.

(A) with                       (B) in                           (C) on                          (D) none

Answers:-

  1. (A) 2. (A)
  2. (B) 4. (D)
  3. (A) 6. (B)
  4. (A) 8. (D)
  5. (B) 10. (A)

Download the above Preposition Exercise in PDF (Printable)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.