Preposition by Examples & Preposition Solved Exercises No. 4

By | March 26, 2019

The following page is dedicated to preposition learning. We have included many prepositional phrases with preposition exercises providing prepositions examples and object of the preposition. As we know that prepositions rules chart is another requirement so we have tried preposition list pdf which you can say the use of prepositions with examples and list of common prepositions. Some preposition sentences examples are also provided

EXERCISE 4

 Fill in the blanks in the following sentences choosing the correct preposition out of the four given :

  1. All the land was covered…………….. dust and sand.

 (A) on                         (B) with                       (C) about                     (D) from

  1. There is no use………………. talking like these.

(A) in                           (B) of                           (C) from                      (D) at

  1. After meals a donkey rolls………….. the dust.

 (A) in                          (B) of                           (C) from                      (D) at

  1. Are you related ……………….Shyam?

 (A) from                     (B) with                       (C) on                         (D) to

  1. Cluck went to his room and lay down……………….. sleep.

(A) from                      (B) at                           (C) in                           (D) to

  1. The cow feeds……………… grass.

 (A) by                          (B) on                          (C) at                           (D) between

  1. Did you go to the pump………………midnight?

(A) at                           (B) on                          (C) since                      (D) from

  1. The thief placed a ladder …………….the window.

(A) from                      (B) by                           (C) on                          (D) from

  1. This is a nice place……………….. the picnic.

(A) in                           (B) about                     (C) for                          (D) since

  1. The boys were going up the hill and the girls were coming…………………

 (A) down                     (B) in                           (C) during                    (D) between

Answers:-

  1. (B) 2. (B)
  2. (A) 4. (D)
  3. (D) 6. (B)
  4. (A) 8. (B)
  5. (C) 10. (A)

Download the above Preposition Exercise in PDF (Printable)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.