The Duck and the Kangaroo-Quick Review of Poem

By | October 15, 2019

The Duck and the Kangaroo is a kind of The Duck Song. It is well explained through Introduction, Message, Theme, Title, Characters, Summary in English, Summary in Hindi, Word meanings, Complete lesson in Hindi, Extracts, Long answers, Short answers, Very short Answers, MCQs and much more by Edumantra.

THE DUCK AND THE KANGAROO

By- Edward Lear

QUICK REVIEW OF THE POEM 

1. What does the Duck praise the kangaroo for?

    (A) swimming                                                                (B) hopping

    (C) singing                                                                       (D) dancing

    Ans. (B) hopping

2. Where could the kangaroo hop?

    (A) over the fields                                                       (B) over the water

    (C) both (A) and (B)                                                    (D) none of the above

    Ans. (C) both (A) and (B)

3. Where did the Duck live?

(A) pond                                                                              (B) river

(C) sea                                                                                  (D) ocean

Ans. (A) pond

4. How does the Duck describe his pond?

    (A) beautiful                                                                  (B) loving

    (C) attractive                                                                  (D) nasty

Ans. (D) nasty

5. What does the Duck long for?

   (A) leave the nasty pond                                           (B) go out in the world beyond

   (C) both (A) and (B)                                                     (D) none of the above

 Ans. (C) both (A) and (B)

6. What did the Duck request the Kangaroo?

   (A) to give him a ride                                                   (B) to give him food

   (C) to play with him                                                      (D) all of the above

Ans. (A) to give him a ride

7. What sound does a Duck make?

   (A) Caw                                                                             (B) Quack

   (C) Mark                                                                           (D) Mew

 Ans. (B) Quack

8. What did the Duck promise the Kangaroo?

    (A) to sing him a song                                                 (B) to give him fish to eat

   (C) to tell him a tale                                                      (D) to sit still

Ans. (D) to sit still

9. What placed does the Duck wish to visit?

      (A) to the Dee                                                             (B) to the Jelly Bo Lee

     (C) both (A) and (B)                                                   (D) none of the above

     Ans. (C) both (A) and (B)

10. What was Kangaroo afraid of?

      (A) the Duck’s wet and cold feet (B) the weight of the Duck

     (C) the beak of the Duck (D) all of the above

     Ans. (A) the Duck’s wet and cold feet

11. What did the Duck buy for his wet feet?

       (A) shoes                                                                      (B) four pairs of worsted socks

       (C) clock                                                                        (D) all of the above

        Ans. (B) four pairs of worsted socks

12. What did the Duck do to make himself fit to have a ride on the Kangaroo’s back?

       (A) bought four pairs of worsted socks           (B) bought a clock

       (C) began smoking a cigar daily                           (D) all of the above

      Ans. (D) all of the above

13. Was the Kangaroo ready to give the Duck a ride?

        (A) yes                                                                          (B) no

    (C) maybe                                                                      (D) may not be

    Ans. (A) yes

14. Where did the Kangaroo ask the Duck to sit?

     (A) on his neck                                                             (B) on his back

     (C) at the beginning of his tail                                   (D) at the end of his tail

    Ans. (D) at the end of his tail

15. How many times did they go round the world?

     (A) two                                                                            (B) three

    (C) four                                                                            (D) five

    Ans. (B) three

16. Who is the poet of the poem `The Duck and the Kangaroo’?

      (A) Edward Lear                                                          (B) Gieve Patel

     (C) W.W.E. Ross                                                           (D) William Wordsworth

     Ans. (A) Edward Lear

Want to Read More Check Below:-

The Duck and the Kangaroo-Introduction

The Duck and the Kangaroo-Theme, Title & Message

The Duck and the Kangaroo-Rhyme Scheme, Literary Devices & Characters

The Duck and the Kangaroo-Important Word-Meanings of difficult words, Vocabulary & Poetic Devices

The Duck and the Kangaroo-Value Points, Useful Expression & Paraphrasing

The Duck and the Kangaroo-Short & Detailed Summary

The Duck and the Kangaroo-Summary in Hindi – Full Text

The Duck and the Kangaroo-Comprehension

The Duck and the Kangaroo-Important Extra Questions- Very Short Answer Type

The Duck and the Kangaroo-Important Extra Questions Short Answer Type

The Duck and the Kangaroo-Important Extra Questions Long Answer Type

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.