Reach for the Top Part-II- Quick Review of the Chapter

By | December 11, 2019

Reach for the Top is well explained through Introduction, Message, Theme, Title, Characters, Reach for the Top StorySummary in English, Summary in Hindi, Word meanings, Complete lesson in Hindi, Extracts, Long answers, Short answers, Very short Answers, MCQs and much more.

           Reach for The Top

By– Maria Sharapova

QUICK REVIEW OF THE CHAPTER

1. Maria Sharapova belongs to

(A) England                                                                   (B) Russia

 (C) Germany                                                                (D) America

 Ans. (B) Russia

2. Which game is Maria Sharapova attached to?

(A) tennis                                                                       (B) badminton

(C) hockey                                                                     (D) cricket

 Ans. (A) tennis

3. When did Maria Sharapova get the world number one position in women’s tennis?

 (A) 22 August 2004                                                   (B) 22 August 2005

 (C) 22 August 2006                                                   (D) 22 August 2007

Ans. (B) 22 August 2005

4. Where was Maria sent to learn tennis?

(A) the United States                                                (B) England

(C) India                                                                      (D) Germany

  Ans. (A) the United States

5. Who went to the United States with Maria?

 (A) her mother                                                           (B) her father

(C) her grandmother                                                  (D) her teacher

  Ans. (B) her father

6. How did the senior tennis players in the United States training centre treat her?

  (A) badly                                                                         (B) sympathetically

  (C) lovingly                                                                     (D) encouragingly

  Ans. (A) badly

7. Depressing treatment in the U.S made Maria :

    (A) weak                                                                          (B) nervous

    (C) timid                                                                           (D) tough

  Ans. (D) tough

8. Which title did Maria win in 2004?

     (A) Wimbledon                                                            (B) Australian open

     (C) American open                                                     (D) all of the above

   Ans. (A) Wimbledon

9. Maria is associated with

     (A) Serbia                                                                       (B) Siberia

     (C) Moscow                                                                   (D) Paris

    Ans. (B) Siberia

10. Maria Sharapova expresses her desire to play for :

       (A) America                                                                 (B) India

       (C) England                                                                  (D) Russia

 Ans. (D) Russia

11. What was the most important thing for Maria?

       (A) to earn money                                                    (B) to do a good business

       (C) to become number one in the world             (D) all of the above

 Ans. (C) to become number one in the world

Want to Read More Check Below:-

Reach for the Top Part-II-Introduction

Reach for the Top Part-II- Theme, Title & Message

Reach for the Top Part-II- Main Characters of the Chapter

Reach for the Top Part-II- Important Word-Meanings of difficult words

Reach for the Top Part-II- Short & Detailed Summary

Reach for the Top Part-II- Summary in Hindi – Full Text

Reach for the Top Part-II- Value Points

Reach for the Top Part-II- Comprehension Passages

Reach for the Top Part-II- Extract Based comprehension test Questions

Reach for the Top Part-II- Important Extra Questions- Very Short Answer Type

Reach for the Top Part-II- Important Extra Questions- Short Answer Type

Reach for the Top Part-II- Important Extra Questions- Long Answer Type

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.