Synonyms Words Meaning Exercise Number – 8

By | May 20, 2019

Dear users Synonyms in English are really a valuable part of the vocabulary word. If you are really in a need of synonym definition, synonyms examples, synonyms meaning, you are at a right place this page redirects you to a synonyms dictionary which contains a lot of Synonym examples and synonyms words list a to z. The following synonym quiz, synonyms sentences, will be helpful for various competitive exams. Find these synonym exercises and worksheets which really describes vocabulary meaning or what is vocabulary in English. Enable yourself with vocabulary words pdf and have and have the option of synonyms download

with the presentation of vocabulary practice. You will be happy to find 100 synonyms words-  

Exercise-8

Directions: In each choose the one which of the following questions, out of the given anemone. Best expresses the meaning of the given word

1.DUBIOUS

 (a) Straight                 (b)Sincere             (c) Zing sag                 (d)Doubtful

2. CAVIL

(a) Aperture                (b)Amuse              (c)Quality                    (d)Munch

3. INFERNAL (Central tsar. 1999)

 (a) Hateful                  (b) Exciting          (c) Devilish                  (d) Damaging                                                       

4. EQUIVOCAL

 (a) Sulfate                  (b) Feasible          (c) Ambiguous              (d) Reasonable

5. OBFUSCATE (C.B.I. 1990)

(a) Compete                (b) Confuse          (c) Remove                   (d) Push                                                                         

6. REPRISAL

 (a) Appreciation         (b) Retaliation     (c) Assessment             (d) Compensation

7. FESTAL

 (a) Serious                  (b) Sad                (c) Merry                     (d) Noisy

8. ASPERITY

 (a) Harshness             (b) Hope              (c) Slander                  (d) Trouble

9. CONCISE (Stenographers’ Exam, 1996)

(a) Strong                   (b) Solid               (c) Brief                       (d) Small

10. TRADUCE

 (a) Harden                 (b) Force              (c) Build                       (d) Betray

11. ADEPT (Asset. Grade, 1995)

(a) Intelligent             (b) Sufficient       (c) Proficient                (d) Professional                                           

12. LURID

(a) Happy                   (b) Abundant       (c) Bright                     (d) Shocking

13. BUFF

(a) Slave                     (b) Enthusiast      (c) Clown                    (d) Simpleton

14. BLUSTER

(a) Abuse                   (b) Tolerate 400 Threat (c) Groom          (d) Suffer

15. PREEN             (R.R.B. 1995)

 (a) Redeem               (b) Cultured         (c) Ponder                   (d) Humble                                                                       

16. BRASH

 (a) Slow                    (b) Pardon           (c) Aggressive             (d) Award

17. ADMONITION

 (a) Warning              (b) Awesome       (c) Amazement            (d) Dutiful

18. ONEROUS

 (a) Difficult              (b) Pray               (c) Burdensome           (d) Request

19. APPLAUD

(a) Flatter                  (b) Envision        (c) Praise                     (d) Recognize

20. IDENTIFY (B.S.R.B. 1992)

 (a) Picture                (b) Sincerity       (c) Notice                    (d) Generosity                                                          

 ANSWERS

1.(d)     2. (c)

3. (c)     4. (c)

5. (b)     6. (b)

7. (c)      8. (a)

9. (c)      10. (d)

11. (c)    12. (d)

13. (b)    14. (d)

15. (b)    16. (c)

17. (a)    18. (c)

19. (b)    20. (b)

Download the above Synonym Exercise in PDF (Printable)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.