Synonyms Words Meaning Exercise Number – 7

By | May 20, 2019

Dear users Synonyms in English are really a valuable part of the vocabulary word. If you are really in a need of synonym definition, synonyms examples, synonyms meaning, you are at a right place this page redirects you to a synonyms dictionary which contains a lot of Synonym examples and synonyms words list a to z. The following synonym quiz, synonyms sentences, will be helpful for various competitive exams. Find these synonym exercises and worksheets which really describes vocabulary meaning or what is vocabulary in English. Enable yourself with vocabulary words pdf and have and have the option of synonyms download with the presentation of vocabulary practice. You will be happy to find 100 synonyms words-  

Exercise-7

Directions: In each choose the one which of the following questions, out of the given anemone. best expresses the meaning of the given word

1.INFINITE

 (a) Strange          (b) Endless            (c) Indefinite               (d) Vague

2. FADE

 (a) Suffer            (b) Fall                   (c) Wither                   (d) Lose

3. BAULK

 (a) Identify         (b) Prevent            (c) Encourage              (d) Vern

4. FERRY

 (a) Bargain         (b) Celebrate         (c) Transport               (d) Drown

5. LOQUACIOUS (S.S.C. 1991)

 (a) Sad               (b) Secretive          (c) Quiet                      (d) Talkative                                                        

6. TEDIOUS

(a) Painful          (b) Troublesome     (c) Lengthy                  (d) Tiresome

7. CELIBATE

 (a) Saint            (b) Widower           (c) Bachelor                (d) Teetotaler

8. DEARTH

 (a) Decrease     (b) Loss                   (c) Reduction              (d) Scarcity

9. EXPOSE (C.B.I. 1994)

 (a) Open           (b) Reveal               (c) Declare                  (d) Conceal                                                                               

10. OBSCENE

(a) Objectionable        (b) Indecent  (c) Displeasing            (d) Condemnable

11. DELETERIOUS

(a) Morose        (b) Devious             (c) Harmful                 (d) Remorseful

12. ELUDE

(a) Confuse       (b) Dodge               (c) Despair                  (d) Mislead

13. AUTHENTIC (U.D.C. 1994)

(a) Apparent     (b) Intricate            (c) Stable                    (d) Factual                                                              

14. UNIFORMITY

 (a) Routine      (b) Continuity         (c) Stability                 (d) Consistency

15. DOCILE

(a) Stubborn     (b) Stupid               (c) Gentle                    (d) Vague

16. PAROCHIAL

(a) Reluctant    (b) Narrow-minded (c) Troublesome         (d) Gloomy

17. KID (Railways, 1991)

(a) Regulate     (b) Divert                (c) Entertain              (d) Cheat                                                              

18. MYSTIQUE

(a) Fame           (b) Reputationlity   (c) Admirable qua     (d) Popularity

19. GENRE

 (a) Nature       (b) Kind                  (c) Story                    (d) Gender

20. RESILIENT

 (a) Flexible      (b) Prose                (c) Separable             (d) woe

Answers:-

1.(b)      2. (c)

3. (b)     4. (c)

5. (d)     6. (d)

7. (c)     8. (d)

9. (b)    10. (b)

11. (c)   12. (b)

13. (d)   14. (d)

15. (c)   16. (b)

17. (d)  18. (c)

19. (b)  20. (a)

Download the above Synonym Exercise in PDF (Printable)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.