Synonyms Words Meaning Exercise Number -5

By | March 19, 2019

Dear users Synonyms in English are really a valuable part of the vocabulary word. If you are really in a need of synonym definition, synonyms examples, synonyms meaning, you are at a right place this page redirects you to a synonyms dictionary which contains a lot of Synonym examples and synonyms words list a to z. The following synonym quiz, synonyms sentences, will be helpful for various competitive exams. Find these synonym exercises and worksheets which really describes vocabulary meaning or what is vocabulary in English. Enable yourself with vocabulary words pdf and have and have an option of synonyms download with the presentation of vocabulary practice. You will be happy to find 100 synonyms words-  

Exercise-5

Direction—In each of the following questions, out of the given alternatives choose the word which is most nearly similar in meaning.

1.MALICE

(A) Sadness                  (B)Goodwill          (C) Rancour            (D) Hatred

2. BABY

(A) Dweller                  (B) Infant              (C) Maid                   (D) Habitual

3. PRIDE

(A) Haughtiness         (B) Mannerism    (C) Prick                   (D) Self-sufficiency

4. OPPONENT

(A) Operation             (B) Sequel             (C) Antagonist       (D) Support

5. QUOTE

(A) Extract                   (B) Reveal             (C) Restrain             (D) Contradict

6. TEASE

(A) Irritate                   (B) Mollify            (C) Provoke             (D) Shake

7. MAJESTIC

(A) Sublime                (B) Lowly              (C) Lofty                    (D) Splendid

8. KNOTTY

(A) Easy                       (B) Involved         (C) Intricate             (D) Assuming

9. VALOUR

(A) Bravery                 (B) Cowardice      (C) Worthy              (D) Gratitude

10. SOLITUDE

(A) Retirement          (B) Loneliness      (C) Tease                  (D) Exposure

11. EXCEED

(A) Bypass                  (B) Surpass           (C) Intimate             (D) Clear

12. DECREASE

(A) Curtail                  (B) Entail             (C) Increase               (D) Decrease

13. TEMPORARY

(A) Abjure                  (B) Cling              (C) Near                     (D) Ad hoc

14. COMPOSITION

(A) Disintegration   (B) Fragment      (C) Constitution      (D) Enthusiasm

15. INCLUSION

(A) Incorporation    (B) Introvert        (C) Infusion              (D) Exclusion

16. PRIORITY

(A) Precedent           (B) Poetry            (C) Prosperity          (D) Precedence

17. INHABITANT

(A) Dweller               (B) Foreigner       (C) Traveller            (D) Habitual

18. STRUCTURE

(A) Farm                    (B) Stricture         (C) Form                   (D) Strictness

19. PERFUME

(A) Fragrance           (B) Fume              (C) Perfunctory       (D) Fuel

20. INDICATION

(A) Indigo                 (B) Point              (C) Pointer                (D) Indigestion

Answers:-

1.(D) 2. (B)

3. (A) 4. (C)

5. (A) 6. (C)

7. (A) 8. (C)

9. (A) 10. (B)

11.(B) 12. (A)

13. (D) 14. (C)

15. (A) 16. (D)

17. (A) 18. (C)

19. (A) 20. (C)

Download the above Synonym Exercise in PDF (Printable)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.