Synonyms Words Meaning Exercise Number -4

By | March 19, 2019

Dear users Synonyms in English are really a valuable part of the vocabulary word. If you are really in a need of synonym definition, synonyms examples, synonyms meaning, you are at a right place this page redirects you to a synonyms dictionary which contains a lot of Synonym examples and synonyms words list a to z. The following synonym quiz, synonyms sentences, will be helpful for various competitive exams. Find these synonym exercises and worksheets which really describes vocabulary meaning or what is vocabulary in English. Enable yourself with vocabulary words pdf and have and have option of synonyms download

with the presentation of vocabulary practice. You will be happy to find 100 synonyms words-  

Exercise-4

Direction—In each of the following questions, out of the given alternatives choose the word which is most nearly similar in meaning.

1.CLANDESTINE

(A) Abortive                 (B) Approved            (C) Secret                    (D) Doomed

2. COMBUSTIBLE

(A) Industrious            (B) Flammable         (C) Waterproof          (D) Specific

3. COINCIDENTAL

(A) Simultaneous       (B) Startling             (C) Make concise       (D) Happily

4. CONDONE

     (A) Stop                   (B) Evaluate           (C) Overlook                (D) Infuriate

5. CONSENSUS

(A) Project                   (B) Insignificant    (C) Ambition               (D) General agreement

6. CORROBORATE

(A) Cooperate             (B) Confirm            (C) Disagree                (D) Consent

7. COUNTERMAND

(A) Mastermind          (B) Protest            (C) Oppose                   (D) Cancel

8. CONVERSANT

(A) Ignorant                (B) Speaking        (C) Familiar                  (D) Appealing

9. UGLY

(A) Repulsive              (B) Hateful         (C) Fearful                     (D) Evilsome

10. GRAND

(A) Great                      (B) Splendid      (C) Noble                      (D) Aristocrat

11. CAUTIOUSLY

(A) Carefully               (B) Genuinely   (C) Secretly                  (D) Somewhat

12. RELUCTANT

(A) Inclined                 (B) Worried       (C) Unwilling              (D) Ready

13. FALSE

(A) Inaccurate            (B) Incorrect      (C) Defective              (D) Understanding

14. INTELLECT

(A) Reason                  (B) Untrue          (C) Thriftless               (D) Inanity

15. BREVITY

(A) Soul                       (B) Levity            (C) Height                   (D) Shortness

16. DECEIVE

(A) See                         (B) Judge            (C) Help                       (D) Cheat

17. MELANCHOLY

(A) Cheerfulness       (B) Depressed    (C) Reckless                (D) Prejudiced

18. DEFICIENCY

(A) Quality                 (B) Arrival           (C) Efficiency              (D) Shortcoming

19. CONCEAL

(A) Open                     (B) Hide              (C) Mystery                  (D) Stop

20. ANTIPATHY

(A) Profundity           (B) Willingness  (C) Dislikeness          (D) Objection

ANSWER

1.(C) 2. (B)

3. (A) 4. (C)

5. (D) 6. (B)

7. (D) 8. (C)

9. (A) 10. (B)

11. (A) 12. (C)

13. (D) 14. (B)

15. (D) 16. (D)

17. (B) 18. (D)

19. (B) 20. (C)

Download the above Synonym Exercise in PDF (Printable)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.