Synonyms Words Meaning Exercise Number – 32

By | May 20, 2019

Dear users Synonyms in English are really a valuable part of the vocabulary word. If you are really in a need of synonym definition, synonyms examples, synonyms meaning, you are at a right place this page redirects you to a synonyms dictionary which contains a lot of Synonym examples and synonyms words list a to z. The following synonym quiz, synonyms sentences, will be helpful for various competitive exams. Find these synonym exercises and worksheets which really describes vocabulary meaning or what is vocabulary in English. Enable yourself with vocabulary words pdf and have and have the option of synonyms download

with the presentation of vocabulary practice. You will be happy to find 100 synonyms words-  

Exercise-32

Directions: In each of the following questions, out of the given alternatives, choose the one which best expresses the meaning of the given word

1.IMPASSIONED

(a)Ardent                     (b) Impressive              (c) Sympathetic           (d) Irresponsible

2. IMMACULATE

(a) Spotless                  (b) Dirty                      (c) Shining                   (d) Clean

3. LUGUBRIOUS

 (a) Consolatory           (b) Deceitful                (c) Sleek                      (d) Mournful

4. DISPARAGE

 (a) Bobtail                  (b) Compare                 (c) Discourage             (d) Secants

5. HEDIOUS

 (a)agile                       (b) lads                        (c) Disliked                  (d) Hidden

6. PROLIFERATE

 (a) Assist                     (b) Proclaim                (c) Generate                (d) Support

7. IMPEDE

(a) Hinder                    (b) Reverse                  (c) Impose                   (d) Expedite

8. MUNDANE (U.D.C. 1995)

(a) Global                    (b) Worldly                  (c) Luxurious               (d) Spiritual                                                           

9. EXTRICATE

(a) Pull                        (b) Free                        (c) Tie                          (d) Complicate

10. GRAPHIC

(a) Vague                    (b) Distinct                   (c) Vivid                      (d) Conspicuous

11. DEPRECATE (M.B.A. 1989)

(a) Accept                  (b) Attack                     (c) Praise                     (d) Condemn                                                                       

12. INTERROGATE

 (a) To interfere         (b) To question             (c) To stop                   (d) To enter the gate

13. WRANGLE

(a) Competition         (b) Race                       (c) Dispute                   (d) Wrestling

14. QUIP

(a) Comment             (b) Injury                     (c) Blow                       (d) Joke

15. KNAVE

 (a) Rogue                 (b) Ignorant                 (c) Innocent                 (d) Simple

16. JEOPARDY (Stenographers’ Exam, 1991)

 (a) Enmity                (b) Danger                   (c) Adventure              (d) Magic

17. REPUGNANCE

(a) Approval             (b) Affection                (c) Like                        (d) Disinclination

18. PETTIFOGGING (Railways, 1968)

 (a) Lenient              (b) Unimportant           (c) Stable                    (d) Strong                                                    

19. TROTH

(a) Ego                     (b) Faithful                   (c) Colorist                  (d) Disloyal

20. PERSPICACITY

 (a) Bad                    (b) Shrewd                   (c) Hazy                      (d) Clear

Answers:-

1.(a)       2. (a)

3. (d)      4. (a)

5. (b)      6. (c)

7. (a)      8. (b)

9. (b)      10. (c)

11. (d)    12. (b)

13. (c)    14. (d)

15. (a)    16. (b)

17. (d)    18. (b)

19. (b)    20. (b)

Download the above Synonym Exercise in PDF (Printable)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.