Synonyms Words Meaning Exercise Number – 30

By | May 20, 2019

Dear users Synonyms in English are really a valuable part of the vocabulary word. If you are really in a need of synonym definition, synonyms examples, synonyms meaning, you are at a right place this page redirects you to a synonyms dictionary which contains a lot of Synonym examples and synonyms words list a to z. The following synonym quiz, synonyms sentences, will be helpful for various competitive exams. Find these synonym exercises and worksheets which really describes vocabulary meaning or what is vocabulary in English. Enable yourself with vocabulary words pdf and have and have the option of synonyms download

with the presentation of vocabulary practice. You will be happy to find 100 synonyms words-  

Exercise-30

Directions: In each of the following questions, out of the choose the one which is nearest in meaning to the given word.

1.CONJURE

 (a) Damage                 (b) Destroy                  (c) Revoke                  (d) Invoke

2. ACOLYTE (Stenographers’ Exam, 1999)

 (a) Helper                   (b) Assistant                (c) Revoke                  (d) Servant                                                                   

3. UNTIE

 (a) Unfold                   (b) Unchain                 (c) Undo                     (d) Unhinge

4. WRY

(a) Twisted                  (b) Undeserved          (c) Sad                         (d) Smiling

5. ESCHEW

 (a) Adapt                   (b) Oppress                 (c) Avoid                    (d) Encourage

6. KNUCKLE (Clerks’ Grade, 1995)

 (a) Resign                  (b) Surrender               (c) Face                       (d) Struggle                                                          

7. RIVAL

 (a) Enemy                  (b) Claimant                (c) Competitor            (d) Partner

8. PROWESS

(a) Bravery                 (b) Eagerness              (c) Keenness               (d) Understanding

9. VULPINE

(a) Crafty                   (b) Wolfish                  (c) Hoggish                (d) Ravenous

10. IMBROGLIO (Central Excise, 1994)

 (a) Callous                (b) Coercion                (c) Confusion              (d) Compulsion                                           

11. IMPASSE

(a) Stalemate            (b) Impossibility                     (c) Difficulty              (d) Confrontation

12. FIASCO

 (a) Treat with screen (b) Preach noisily                    (c) Formalize              (d) Praise inordinately

13. COZEN

 (a) Ridicule              (b) Cheat                                (c) Convince                (d) Flatter

14. SCHISM

(a) Split                    (b) Conspiracy                        (c) Revolt                    (d) Ritualism

15. DISINTER

(a) Bury                   (b) Unearth                              (c) Befool                    (d) Disguise

16. TERSE

(a) Local                     (b) Shrewd                              (c) Holy                       (d) Compact

17. BRACE

(a) Waste                     (b) Support                              (c) Define                    (d) Confine

18. BAFFLE

 (a) Insult                     (b) Frustrate                           (c) Defame                  (d)   Antagonize

19. CONSOLIDATE (Transmission Executives, 1994)

(a) Contrive                 (b) Connive                             (c) Unite                      (d) Conspire                             

20. BAWDY

(a) Crude                     (b) Vulgar                                (c) Proud                     (d) Arrogant

ANSWERS

1.(d)     2. (b)

3. (c)    4. (a)

5. (c)    6. (b)

7. (c)    8. (a)

9. (a)    10. (c)

11. (a)  12. (b)

13. (b)   14. (a)

15. (c)    16. (d)

17. (b)    18. (b)

19. (c)     20. (b)

Download the above Synonym Exercise in PDF (Printable)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.