Synonyms Words Meaning Exercise Number- 25

By | May 20, 2019

Dear users Synonyms in English are really a valuable part of the vocabulary word. If you are really in a need of synonym definition, synonyms examples, synonyms meaning, you are at a right place this page redirects you to a synonyms dictionary which contains a lot of Synonym examples and synonyms words list a to z. The following synonym quiz, synonyms sentences, will be helpful for various competitive exams. Find these synonym exercises and worksheets which really describes vocabulary meaning or what is vocabulary in English. Enable yourself with vocabulary words pdf and have and have the option of synonyms download

with the presentation of vocabulary practice. You will be happy to find 100 synonyms words-  

Exercise-25

Directions: In each of the following questions, choose the one which best expresses the meaning of the given word out of the given alternatives

1.INTERNECINE

(a) Deadly                   (b) Foolhardy              (c) Stealthy                (d) International

2. UMBRAGE (Central Excise, 1994)

 (a) Debate                 (b) Battle                     (c) Offence                (d) Quarrel                                                         

3. PARAMOUNT

 (a) Prestigious           (b) Supreme                (c) Valuable               (d) Urgent

4. LICENTIOUS

 (a) Immoral               (b) Hungry                  (c) Gay                      (d) Generous

5. COVETOUS

 (a) Thrifty                 (b) Grasping                (c) Hidden                 (d) Sheltered

6. SIMON-PURE (Arndt. Grade, 1991)

 (a) False                    (b) Genuine                 (c) Holy                     (d) Artificial                                                        

7. VILIFY

(a) Desert                  (b) Deprive                 (c)Defame                  (d) Deceive

8. YAMMER

(a) Lament                 (b) Shiver                   (c) Strike                    (d) Whimper

9. STRIDENCY

(a) Harshness            (b) Flippancy               (c) Stress                   (d) Consistency

10. DROWSY (Stenographers’ Exam, 1995)

(a) Soothing              (b) Lazy                       (c) Exhausted            (d) Sleepy

11. LISSOME

(a) Deceptive            (b) Dull                       (c) Graceful               (d) Slow

12. GAFFE

 (a) Competition       (b) Blunder                  (c) Compulsion         (d) Virtue

13. INTIMIDATE   (Railways, 1996)

 (a) Harass                (b) Bluff                      (c) Frighten               (d) Hint

14. DENOUNCE

 (a) Lower in quality (b) Influence easily      (c) Talk insincerely   (d) Talk publicly against

15. RAP

(a) Transfer              (b) Criticize                  (c) Advise                 (d) Participate

16. ABSTEMIOUS

 (a) Moderate          (b) Proud                      (c) Excessive            (d) Rustic

17. EXCLUSIVE (Investigators’ Exam, 1988)

(a) Extensive           (b) Sole                        (c) External               (d) Excessive

18. SPECIOUS

(a) Insincere            (b) Sharp                     (c) Straight                (d) Frank

19. MELLIFLUOUS

 (a) Stupid               (b) Stale                      (c) Sweet                   (d) Tasteful

20. BLITHE

(a) Otherworldly    (b) Giddy                     (c) Graceful                (d) Joyous

ANSWERS

1.(a)        2. (c)

3. (b)       4. (a)

5. (b)       6. (b)

7. (c)       8. (a)

9. (a)       10. (d)

11. (c)     12. (b)

13. (c)     14. (d)

15. (b)    16. (a)

17. (b)    18. (a)

19. (c)    20. (d)

Download the above Synonym Exercise in PDF (Printable)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.