Synonyms Words Meaning Exercise Number- 24

By | May 20, 2019

Dear users Synonyms in English are really a valuable part of the vocabulary word. If you are really in a need of synonym definition, synonyms examples, synonyms meaning, you are at a right place this page redirects you to a synonyms dictionary which contains a lot of Synonym examples and synonyms words list a to z. The following synonym quiz, synonyms sentences, will be helpful for various competitive exams. Find these synonym exercises and worksheets which really describes vocabulary meaning or what is vocabulary in English. Enable yourself with vocabulary words pdf and have and have the option of synonyms download

with the presentation of vocabulary practice. You will be happy to find 100 synonyms words-  

Exercise-24

Directions: In each choose the one which is nearest in the following questions, out of the given alternative; meaning to the given word.

1.NIMBLE

(a) Agile                      (b) Clean                     (c) Soft                        (d) Delicate

2. OFFAL

 (a) Tendency              (b) Sacrifice                (c) Refuse                    (d) Poison

3. COLOSSUS

 (a) Towering              (b) Tall                         (c) Lofty                      (d) Huge

4. HELM

(a) Corner                   (b) Handle                   (c) Head                      (d) Edge

5. OCCULT

(a) Mysterious            (b) Harmless                (c) Dreadful                (d) Amazing

6. REPURCUSSION (Clerks’ Grade 1995)

(a) Remuneration       (b) Consequence          (c) Reaction                (d) Recollection                     

7. CIVIL

(a) Sophisticated        (b) Social                     (c) Formal                   (d) Polite

8. ADJURE

(a) Provoke                (b) Adjust                    (c) Entreat                   (d) Enjoy

9. PANDER

(a) Encourage            (b) With-hold               (c) Recommend          (d) Withdraw

10. ANCOUS

 (a)Noisy                   (b) Harmful                  (c) Pleasant                (d) Harsh

11. BROWES

(a)Erecter                  (b) Examine                 (c) Deceive                  (d) Deprived

12. PRIVE

(a) Unwilling             (b) Dispossessed          (c) Open                      (d) Heal

13. ACERB

 (a)Disdain                (b) ignore                    (c)causer                      (d)Silliness

14. INANITION

(a) Harsh                  (b) Foreign                   (c) Onlookers               (d) itrapbere

15. SPECTORES

 (a) Passivity            (b) Strictness                (c)Audience,               (d) Portici

16. ENTICE

 (a) Tease                 (b) Tempt                     (c) Charm                    (d) Attract

17. SEVERE (C.B.I. 1994)

(a) Rigid                  (b) Aggressive             (c) Offensive               (d) Sickening                                                       

18. RESTORATION

(a) Renovation        (b) Renewal                 (c) Reinstatement       (d) Recreation

19. MODISH

(a) Adorned            (b) Sentimental            (c) Stylish                   (d) Vacillating

20. IMPECCABLE

 (a) Precise             (b) Faultless                 (c) Fussy                      (d) Having integrity

Answers:-

1.(a)       2. (c)

3. (a)      4. (c)

5. (a)      6. (c)

7. (d)      8. (c)

9. (a)      10. (d)

11. (b)    12. (a)

13. (b)    14. (b)

15. (c)    16. (b)

17. (a)     18. (a)

19. ( c )   20. (b)

Download the above Synonym Exercise in PDF (Printable)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.