Synonyms Words Meaning Exercise Number- 20

By | May 20, 2019

Dear users Synonyms in English are really a valuable part of the vocabulary word. If you are really in a need of synonym definition, synonyms examples, synonyms meaning, you are at a right place this page redirects you to a synonyms dictionary which contains a lot of Synonym examples and synonyms words list a to z. The following synonym quiz, synonyms sentences, will be helpful for various competitive exams. Find these synonym exercises and worksheets which really describes vocabulary meaning or what is vocabulary in English. Enable yourself with vocabulary words pdf and have and have the option of synonyms download with the presentation of vocabulary practice. You will be happy to find 100 synonyms words-  

Exercise-20

Directions: In each word from the given of the following questions alternatives.

1.VAPID

 (a) Virtuous                (b) Priest                     (c) Dull                       (d) Wad

2. CONTROL

 (a) Restrain                (b) Inflows                   (c) Regulate               (d) Dominate

3. OVERSTRUNG

(a) Active                    (b) tatitallet                (c) Contrarian             (d)The sensitive

4. FRATERNISE

(a) As sakes                 (b)Orengtive               (c)Expert                    (d) Cheat

5. NUGATORY

 (a) Worthless             (b) Cheerful                 (c) Negative               (d)Migratory                                                       

6. AID (S.S.C . 1995)

(a) Supervision            (b) Co-operation         (c) Assistance             (d) Disease

7. DERIDE

(a) Mock                      (b) Confuse                 (c) Shout                    (d) Snarl

8. SAVVY

 (a) Deform                 (b) Understand            (c) Destroy                 (d) Taste

9. COMMISERATE (Translators’ Exam, 1994)

(a) Sympathies            (b) Placate                  (c) Commemorate      (d) Consecrate                 

10. REIN

(a) Overcome              (b) Fling                      (c) Control                 (d) Pour

11. GOOEY

(a) Evasive                   (b) Sentimental          (c) Ideal                     (d) Realistic

12. FORAY

 (a) Indulgence            (b) Raid                      (c) Repentance          (d) Pilgrimage

13. ABLUTE

(a)Responsible            (b) Narrow                 (c) Limitless               (d) Reliable

14. GLITZY

(a)Glamotion              (b) Boring                  (c) Respect                 (d) Serious

15. VENALITY

(a)Hope                      (b) Sacrifice               (c) Vigilant                 (d) Corruption

16. WARY

(a)Tired                      (b)Distorted              (c)Vigilant                  (d) Sad

17. PIQUE

(a) Monument            (b) Sacrifice              (c) Painting                (d) Request

18. HANKER

 (a) Denounce            (b) Debar                  (c) Renounce              (d) Desire

19. CONDONE

(a) Bring together     (b) Pardon                 (c) Surround               (d) Contribute

ANSWERS

1.(c)         2. (a)

3. (d)        4. (a) 

5. (a)        6. (c)

7. (a)        8. (b)

9. (a)        10. (c)

11. (b)      12. (b)

13. (c)      14. (a)

15. (d)      16. (c)

17. (b)      18. (c)

19. (d)

Download the above Synonym Exercise in PDF (Printable)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.