Synonyms Words Meaning Exercise Number- 19

By | May 20, 2019

Dear users Synonyms in English are really a valuable part of the vocabulary word. If you are really in a need of synonym definition, synonyms examples, synonyms meaning, you are at a right place this page redirects you to a synonyms dictionary which contains a lot of Synonym examples and synonyms words list a to z. The following synonym quiz, synonyms sentences, will be helpful for various competitive exams. Find these synonym exercises and worksheets which really describes vocabulary meaning or what is vocabulary in English. Enable yourself with vocabulary words pdf

and have and have the option of synonyms download with the presentation of vocabulary practice. You will be happy to find 100 synonyms words-  

Exercise-19

Directions: In each of the following questions, choose one expresses the meaning of the given word.

1.AVER

(a) Assert                    (b) Confess                  (c) Impress It               (d) Trust

2. YAW (I. Tax & Excise, 1990)

 (a) Dedicate               (b) Soar                       (c) Arouse                   (d) Drift                                                         

3. DELECTABLE

 (a) Attractive             (b) Delightful              (c) Desirable                (d) Delicate

4. HINDER

 (a) Obstruct               (b) Challenge               (c) Damage It              (d) Ruin

5. REITERATE (C.B.I. 1991)

(a) Reassess at            (b) Rewrite                 (c) Pretend                   (d) Stutter                                                 

6. VITUPERATE

 (a) Appreciate           (b) Attend                   (c) Condone                 (d) Ruin

7. FEIGNE

(a)Aperture                (b) Abuse                    (c)Appear                    (d) Encore

8. NAUSEATE

 (a) Tempt                  (b) Sicken                    (c) Despise                  (d) Detest

9. INIQUITOUS (Railways, 1996)

 (a) Unequal               (b) Curious                  (c) Biased                    (d) Wicked                                                       

10. ECSTATIC

 (a) Animated            (b) Enraptured             (c) Bewildered            (d) Fitful

11. REPLENISH

(a) Fill                       (b) Supply                    (c) Provide                  (d) Restore

12. WALLOW (M.B.A. 1991)

 (a) Luxuriate            (b) Suffer                     (c) Sacrifice                (d) Prosper                                                           

13. INNATE

(a) Unique                (b) Important               (c) Inborn                   (d) Essential

14. FURTIVE

 (a) Baffling             (b) Fleeing                    (c) Hasty                     (d) Stealthy

15. ACCOLADE

 (a) Welcome           (b) Award                     (c) Affection               (d) Arrival

16. INDIGENCE

(a) Poverty              (b) Prosperity               (c)Suffering                (d) Scarcity

17. DISTINCTION (Stenographers’ Ream, 1994)

 (a) Degree              (b) Difference              (c) Diffusion               (d) Disagreement                    

18. STALEMATE

 (a) Deadly              (b) Dead-end               (c) Deadlock               (d) Dead-drunk

19. REQUITE (Antedate Grade, 1991)

(a) Repay                (b) Demand                 (c) Refuse                   (d) Requisition

20. COMPENDIUM

(a) Glossary            (b) Reference               (c) Index                    (d) Summary

Answers:-

1.(a)       2. (d)

3. (b)      4. (a)

5. (c)      6. (a)

7. (b)     8. (b)

9. (d)      10. (b)

11. (d)    12. (a)

13. (c)    14. (d)

15. (b)    16. (a)

17. (b)    18. (c)

19. (a)    20. (b)

Download the above Synonym Exercise in PDF (Printable)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.