Synonyms Words Meaning Exercise Number- 12

By | May 20, 2019

Dear users Synonyms in English are really a valuable part of the vocabulary word. If you are really in a need of synonym definition, synonyms examples, synonyms meaning, you are at a right place this page redirects you to a synonyms dictionary which contains a lot of Synonym examples and synonyms words list a to z. The following synonym quiz, synonyms sentences, will be helpful for various competitive exams. Find these synonym exercises and worksheets which really describes vocabulary meaning or what is vocabulary in English. Enable yourself with vocabulary words pdf and have and have the option of synonyms download

with the presentation of vocabulary practice. You will be happy to find 100 synonyms words-  

Exercise-12

Directions: In each of the following questions, choose the one which is the nearest in meaning to the given wont out of the given

1.DEMIT

(a) Promote                (b)judge                    (c) Appoint             (d) Resign

2. BERSERK

(a) Clever                   (b) Morose                (c) Cheerful             (d) Wild

3. GROTESQUE (Railways, 1993)

(a) Fantastic               (b) Exaggerated        (c) Colorful             (d) Pompous                                          

4. COUNSEL

 (a) Correct                (b) Publish                (c) Oppose              (d) Advise

5. SUCCULENT

 (a) Fluid                    (b) Sucking               (c) Juicy                  (d) Sweet

6. TESTIFY

 (a) Witness               (b) Describe              (c) Recognize         (d) Appreciate

7. ASCEND

 (a) Leap                    (b) Mount                 (c) Deviate             (d) Grow

8. OSTRACIZE

(a) Cut off                 (b) Expedite              (c) Welcome           (d) Include

9. FORLORN

(a) Uncap red            (b) Funny                  (c) Fearful              (d) Fortunate

10. RILE

(a) Drug                    (b) Agree                  (c) Waste               (d) Annoy

11. LAZE

(a) Abdicate              (b) Rest                    (c)West                  (d) Wander

12. UGLY

(a) Fear                     (b) Hateful               (c) Feeble               (d) Repulsive

13. EFFETE

 (a ) Affected            (b) Injured               (c)Feeble                (d)Sick

14. SLOPPY

(a)Drunk                   (b) Careless             (c)Tired                  (d)Untrustworthily

15. HARWINGER

(a) Piglet                  (b)For hunger          (c)Street                 (d)Messenger

16. INDOLENCE (Bank P.O. 1996)

(a) Leniency             (b) Relaxation         (c) Laziness             (d) Stagnation                                                

17. ACCENTUATED

(a) Projected            (b) Exhibited           (c) Sharpened         (d) Mitigated

18. DISRUPT (C.B.I. 1991)

 (a) Deny                  (b) Refuse               (c) Break                (d) Join                                                                                 

19. SUMPTUOUS

(a) Lavish                 (b) Fancy                 (c) Meager             (d) Irritable

20. LATENT

 (a) Prompt              (b) Lethargic           (c) Apparent          (d) Concealed

Answers:-

1.(d)        2. (d)

3. (a )      4. (d)

5. (c)       6. (a)

7. (b)      8. (a)

9. (a)      10. (d)

11. (b)    12. (d)

13. (c)    14. (b)

15. (d)   16. (c)

17. (c)   18. (c)

19. (a)   20. (d)

Download the above Synonym Exercise in PDF (Printable)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.