One Word Substitution Quiz with Answers Exercise-2

By | May 15, 2019

To learn English language one-word substitution dictionary is very helpful. Here we are providing one-word substitution pdf download. It can act as one-word names for companies. There are many words which are one word to describe yourself. Find these one word online that act as the one-word game and appreciate Edumantra.net

EXERCISE-2

Direction: In each of the following questions, out of the four alternatives, choose the one which can be substituted for the given words/ sentence.

1.One who forcibly seizes control of a bus or an aircraft.

(a) Pirate                       (b) Swindler               (c) Hijacker                  (d) Pilferer

2. The act of killing one’s wife.

(a) Genocide                (b) Uxoricide              (c) Coincide                 (d) Avicide

3. The music sang or played at night below a person’s window.

(a) Serenade                (b) Sonnet                  (c) Lyric                       (d) Primo

4. A government by the nobles.

(a) Democracy              (b)Bureaucracy           (c) Autocracy              (d)Aristocracy

5. Anything was written in a letter after it is signed. (S.B.I. P.O. 1991)

(a) Posterity                  (b) Postdiction          (c) Postscript                (d) Corrigendum

6. Strong and settled dislike between two Persons.

(a) Apathy                    (b) Hatred                  (c)Antipathy                 (d)Animosity

7. A person who has no money to pay off his debts.

(a) Debtor                     (b) Pauper                   (c) Beggar                    (d) Insolvent

8. An entertainer who performs difficult Physical actions.

 (a) Clown                    (b) Gymnast               (c) Magician                 (d) Acrobat

9. A small house with all rooms on one floor.

(a) Bungalow              (b) Cottage                 (c) Flat                         (d) Castle

10. A song embodying religious and sacred emotions.

 (a) Lyric                      (b) Ode                       (c) Hymn                      (d) Ballad

ANSWERS:-

1.(c)        2. (b)

3. (a)       4. (d)

5. (c)       6. (c)

7. (d)      8. (d)

9. (a)      10. (c)

Download the above Exercise in PDF (Printable)

ONE WORD SUBSTITUTION EXERCISE-2

Direction: In each of the following questions, out of the four alternatives, choose the one which can be substituted for the given words/ sentence.


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.