Idioms and Phrases Exercise No- 9

By | April 27, 2019

Study of idioms and phrases is very important to learn the English language. We are providing 100 idiomatic expressions which can be said idioms examples. Through this idioms dictionary, you will learn idioms and phrases English. So if you are searching for  10 idioms and their meanings with sentences, 20 idioms with their meanings and sentences you are at the right place. These 1000 English phrases are going to prove the Oxford dictionary of English idioms. These can be downloaded as idioms and phrases pdf. So Enjoy this phrases list.

Exercise-9

Directions: In each of the following questions, choose the alternative which best expresses the meaning of the idiom printed in bold.

1.Hard-pressed (L.I.C.A.A.O. 1992)

(a) Bewildered

(b) Insulted

(c) Hard discipline

(d) In difficulties

2. To beat one’s finger’s end

(a) To be hopeless

(b) To be highly perplexed

 (c) To be completely conversant with

(d) To count things

3. To pull strings

(a) To exert hidden influence

 (b) To teases someone

(c) To speed up

(d) To start something

4. A greenhorn

(a) An envious lady

 (b) A trainee

(c) An inexperienced man

(d) A soft-hearted man

5. To be old as the hills

(a) To be very ancient

(b) To be wise and learned

(c) To be old but foolish

 (d) Not being worth the age

6. ‘To look sharp

(a) To concentrate

(b) To speak roughly

 (c) To be attentive and active

 (d) To be quick

7. To show one’s teeth

(a) To ridicule

 (b) To face difficulties

 (c) To adopt a threatening attitude

 (d) To be humble

8. To pour oil in troubled water (Railways. 1992)

(a) To foment trouble

(b) To add to the trouble

 (c) To instigate

 (d) To calm a quarrel with soothing words

9. To play on a fiddle

(a) To play upon a musical instrument

(b) To play an important role

 (c) To be busy over trifles

(d) To be busy over an important matter

10. To mind, one’s P’s and Q’s

(a) To be cautious

(b) To be accurate and precise

 (c) To be careful of one’s accounts

(d) To be careful of one’s personality

11. At one’s beck and call

(a) Enjoying oneself without caring for others

 (b) To be always at one’s service

(c) To be under one’s subjugation

(d) To be in an advantageous position

12. Swan-song

(a) Music as sweet as a song of birds

 (b) A melodious song in praise of someone

 (c) Praise of a woman by her lover

(d) Last work of a poet or musician before death

13. To play to the gallery

(a) To work hard to achieve the best

 (b) Trying to get appreciation from the least intelligent people

(c)Use the wrong means to achieve success

(d)To be able to do work easily breaks the ice

14. To start quarrelling

(a)To start a conversation

(b)To end up partnership oil the knocker

(c) To instigate a person to do a job

(d) To do work with increased pace

15. To tip the office-boy

(a)To revive old enmity cut the crackle

(b) To humiliate

(c)To annoy someone

(d)To act in a friendly way

Answers:-

1. (d)      2. (c)

3. (a)      4. (c)

5. (a)      6. (d)

7. (c)      8. (d)

9. (c)      10. (b)

11. (b)    12. (d)

13. (b)    14. (c)

15. (c)

Download the above Idiom Exercise in PDF (Printable)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.