The Snake Trying- Quick Review of the Poem

By | August 14, 2020

The Snake Trying is a great chapter it includes the joy of The Snake Poem. It is well explained by Edumantra including Introduction of The Snake Trying, Message in the chapter The Snake Trying, Theme, Title, Characters of the lesson The Snake Trying, Summary in English, Summary in Hindi, Word meanings, Complete lesson in Hindi, Extracts in the chapter The Snake Trying, Long answers given in the chapter The Snake Trying, Short answers, Very short Answers, MCQs and important part in the chapter The Snake Trying and much more.

THE SNAKE TRYING

ByW.W.E. Ross

 QUICK REVIEW OF THE POEM

1. What is our opinion about most of the snakes?

   (A) fearsome symbols of death                                         (B) faithful friends

 (C) loyal to the human being                                                       (D) not harmful to us

 Ans. (A) fearsome symbols of death

2. In the poet’s views, the snakes are

(A) harmful to us                                                                        (B) not harmful to us

(C) enemy to us                                                                          (D) all of the above

Ans. (B) not harmful to us

3. What is the snake trying to escape?

 (A) stone                                                                                      (B) bullet

 (C) mud                                                                                        (D) stick

 Ans. (D) stick

4. The snake has a _____.

 (A) thin long body                                                                      (B) thick small body

 (C) huge body                                                                              (D) all of the above

 Ans. (A) thin long body

5. How does the poet describe the shapes of the snake’s body?

(A) graceful                                                                                    (B) beautiful

(C) ugly                                                                                             (D) both (A) and (B)

 Ans. (D) both (A) and (B)

6. What does the snake glide through?

(A) mud                                                                                            (B)ice

(C) water                                                                                          (D) all of the above

   Ans. (C) water

7.Of what colour snake is the poet talking about?

(A) red                                                                                                             (B) white

 (C) green,                                                                                                      (D) black

 Ans. (C ) green

8. Who is the Snake harmful too?

(A) men,                                                                                                         (B) Women

 (C) children                                                                                                    (D) none of the above

  Ans. (D) none of the above

9. What Is the nature of the green snake who is trying to escape?

 (A) harmless                                                                                                 (B) furious

(C) harmful                                                                                                     (D) annoyed

 Ans. (A) harmless

10. Where did the snake lie until observed?

 (A) in a tree                                                                                                    (B) on the water

  (C) on the sand                                                                                             (D) in the mud

 Ans. (C) on the sand

11. Where does the snake vanish?

  (A) in the water                                                                                          (B) in the reeds 

  (C) in a house                                                                                              (D) none of the above

 Ans. (B) in the reeds

12. Who chased the snake?

 (A) man                                                                                                            (B) Mongoose

 (C) crocodile                                                                                                   (D) eagle

Ans. (A) man

13. What does the poet wish for the snake?

  (A) killed                                                                                                          (B) escape unhurt

  (C) caught                                                                                                        (D) all of the above

  Ans. (B) escape unhurt

14. Who is the poet of the poem ‘The Snake Trying’?

  (A) Edward Lear                                                                                            (B) W.W.E. Ross

   (C) Gieve Patel                                                                                              (D) William Wordsworth

Ans. (B) W.W.E. Ross

Want to Read More Check Below:-

The Snake Trying- Introduction

The Snake Trying- Theme, Title & Message

The Snake Trying- Literary Devices, Rhyme Scheme & Poetic Devices

The Snake Trying- Value Points, Useful Expression & Paraphrasing

The Snake Trying- Important Word-Meanings of difficult words & Vocabulary

The Snake Trying- Short & Detailed Summary

The Snake Trying- Summary in Hindi

The Snake Trying- Comprehension Passages

The Snake Trying- Important Extra Questions- Very Short Answer Type

The Snake Trying- Important Extra Questions- Short Answer Type

The Snake Trying- Important Extra Questions- Long Answer Type

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.