The Lake Isle of Innisfree- Quick Review

By | December 11, 2019

The Lake Isle of Innisfree Yeats has been well explained by Edumantra which includes Introduction, Message, Theme, Title, Characters, The Lake Isle of InnisfreeSummaryin English, Summary in Hindi, Word meanings, The Lake Isle of Innisfree analysis complete lesson in Hindi, Extracts , Long answers, Short answers, Very short Answers, MCQs and much more.

                               THE LAKE ISLE OF INNISFREE

By- W.B. Yeats

 [QUICK REVIEW OF THE POEM ]

1. What kind of land is Innisfree?

      (A) stormy and dusty                                                                (B) peaceful and loving

      (C) very hot and humid                                                           (D) unfit for human habitation

     Ans. (B) peaceful and loving

2. Who else will live on Innisfree with the poet?

    (A) his mother                                                                               (B) his father

   (C) his friends                                                                                 (D) he will live alone

 Ans. (D) he will live alone

3. What thing will the poet not do on the Innisfree land?

      (A) build a restaurant                                                               (B) build a small cabin

      (C) plant nine bean rows                                                        (D) build a hive for the honeybee

Ans. (A) build a restaurant

4. With what will the poet make his house?

     (A) bricks and cement                                                               (B) clay and wattles

     (C) bamboo                                                                                   (D) wooden slates

Ans.  (B) clay and wattles

5. Where will the poet have peace?

    (A) in his home                                                                             (B) in heaven

    (C) in Innisfree land                                                                    (D) in a lake

 Ans. (C) in Innisfree land

6. When do the crickets sing?

    (A) in the morning                                                                       (B) in the evening

    (C) in the rainy season                                                                       (D) they never sing

Ans. (A) in the morning

7. What does the poet see in Innisfree land?

    (A) glimmering midnight                                                           (B) purple noon

    (C) the evening full of linnet’s wings                                            (D) all the options are correct

Ans. (D) all the options are correct

8. How long the poet will live at the Lake Isle of Innisfree?

     (A) forever                                                                                   (B) for a night and day

     (C) for two days                                                                           (D) none of these options

Ans.  (A) forever

9. What does the poet hear at Innisfree Island?

     (A) the sound of raindrops                                                    (B) the noise of the wind

     (C) the lapping low sounds of the                                        (D) none of these three options lake water

Ans. (C) the lapping low sounds of the lake water

10. How does the poet find Innisfree Island?

       (A) simple, natural place                                                        (B) full of beauty

      (C) full of peace                                                                          (D) all options are correct

Ans. (D) all options are correct

11. Select the name of the poet of the poem ‘The Lake Isle of Innisfree’.

     (A) Robert Frost                                                                          (B) Subramania Bharati

     (D) W.B. Yeats                                                                              (C) Coates Kinney

Ans. (D) W.B. Yeats

Want to Read More Check Below:-

The Lake Isle of Innisfree- Introduction

The Lake Isle of Innisfree-Theme, Title & Rhyme Scheme

The Lake Isle of Innisfree- Word Meaning & Vocabulary

The Lake Isle of Innisfree- Poetic Device & Value Points

The Lake Isle of Innisfree- Useful Expression & Paraphrasing

The Lake Isle of Innisfree- Literary Devices & Rhyme Scheme

The Lake Isle of Innisfree- Short & Detailed Summary

The Lake Isle of Innisfree- Summary in Hindi & Message

The Lake Isle of Innisfree- Multiple Choice Questions in Quiz

The Lake Isle of Innisfree- Comprehension

The Lake Isle of Innisfree- Important Extra Questions- Very Short Answer Type

The Lake Isle of Innisfree- Important Extra Questions- Short Answer Type

The Lake Isle of Innisfree- Important Extra Questions- Long Answer Type

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.