No Men are Foreign-Quick Review of the Poem

By | October 14, 2019
images edumantra.net 52

No Men are Foreign is an excellent poem which is well explained by Edumantra through Introduction, Message, Theme, Title, Characters, Summary in English, Summary in Hindi, Word meanings, Complete lesson in Hindi, Extracts, Long answers, Short answers, Very short Answers, MCQs and much more.

NO MEN ARE FOREIGN

ByJames Kirkup

QUICK REVIEW OF THE POEM

1. What should we remember?

     (A) No men are strange                                           (B) No countries are foreign

     (C) both (A) and (B)                                                   (D) none of the above

     Ans. (C) both (A) and (B)

2. A single body breathes beneath all ………..

    (A) uniforms                                                                  (B) souls

    (C) heads                                                                         (D) all of the above

    Ans. (A) uniforms

3. In the end, we all shall lie in

      (A) earth                                                                        (B) water

      (C) fire                                                                            (D) air

     Ans. (A) Earth

4. What are all people aware of?

     (A) sun                                                                            (B) air

     (C) water                                                                        (D) all of the above

    Ans. (D) all of the above

5. What are we doing to the human earth?

    (A) defiling                                                                      (B) saving

    (C) decorating                                                               (D) sustaining

  Ans. (A) defiling

6. We should we bate?

    (A) our brothers                                                           (B) our enemies

   (C) decorating                                                                (D) we should hate none

 Ans. (D) we should hate none

7. What message does the poet want to convey in the poem ‘No Men Are Foreign’?

   (A) all men are our brothers                                     (B) all men are good

   (C)all men are bad                                                         (D) God is everywhere  

  Ans. (A) all men are our brothers 

8. Who is the poet of the poem ‘No Men Are Foreign’?

    (A) James Kirkup                                                                          (B) W.B.Yeats

    (C) Robert Frost                                                                            (D) Phoebe Cary

    Ans. (A) James Kirkup

9. How can strength be won?

    (A) by War                                                                                      (B) by hatred

    (C) by love                                                                                      (d) by the strength

   Ans. (C) by love

10. What should we not do to others?

       (A) love                                                                                         (B) hate

      (C) care                                                                                          (D) meet

   Ans. (B) hate

Want to Read More Check Below:-

down arrow thumb

No Men Are Foreign-Introduction

No Men Are Foreign- Theme, Title & Message

No Men Are Foreign- Literary Devices, Rhyme Scheme & Poetic Devices

No Men Are Foreign- Value Points, Useful Expression & Paraphrasing

No Men Are Foreign- Word Meaning & Vocabulary

No Men Are Foreign- Short & Detailed Summary

No Men Are Foreign- Summary in Hindi – Full Text

No Men Are Foreign- Extract Based comprehension test Questions

No Men Are Foreign-Comprehension

No Men Are Foreign-Important Extra Questions- Very Short Answer Type

No Men Are Foreign-Important Extra Questions-Short Answer Type

No Men Are Foreign-Important Extra Questions Long Answer Type Questions