If I Were You- Quick Review of the Chapter

By | August 14, 2020

Beehive Solution- If I Were You is well provided by Edumantra paying special attention to Introduction of the chapter If I were You, Message, Theme, Title of the lesson If I were You, Characters in the chapter If I were You, Summary in English, Summary in Hindi, Word meanings, Complete lesson in Hindi, Extracts in If I Were You, Long answers in the chapter If I were You, Short answers of the chapter If I were You, Very short Answers, MCQs of the lesson If I were Youand much more.

Extra Questions, Notes, Assignment and study material for Class 9th as Per CBSE Syllabus

IF I WERE YOU

ByDouglas James

QUICK REVIEW OF THE CHAPTER

1. Who was the intruder?

      (A) a thief                                                                                      (B) a criminal

     (C) a priest                                                                                     (D) a soldier

Ans. (B) a criminal

2. Who did Gerrard live with?

     (A) his wife                                                                                    (B) his son

     (C) hiS friend                                                                                 (D) alone

 Ans. (D) alone

3. What did the intruder have in his hand?

      (A) a revolver                                                                              (B) a knife

      (C) an iron rod                                                                             (D) none of the above

 Ans. (A) a revolver

4. How did Gerrard behave to see the intruder with a revolver in his hand?

    (A) he started crying                                                                   (B) he remained calm

    (C) he was nervous                                                                     (D) he Has fainted

Ans. (B) he remained calm

5. Who did the intruder want to get information?

     (A) Gerrard                                                                                    (B) the police

    (C) himself                                                                                      (D) all of the above

  Ans. (A) Gerrard

6.According to Gerrard who comes to visit him?

    (A) the banker                                                                              (B) the greengrocer

    (C) the milkman                                                                            (D) all of the above

 Ans. (D) all of the above

7. What does the intruder say about his speciality?

    (A) murder                                                                                     (B) kidnapping

    (C) jewel robbery                                                                        (D) all of the above

 Ans. (C) jewel robbery

8. What was the intruder’s plan?

    (A) to kill Gerrard and disguise himself as Gerrard         (B) to rob Gerard

    (C) to stay with Gerrard                                                            (D) all of the above

Ans. (A) to kill Gerrard and disguise himself as Gerrard

9. What was the intruder already wanted for?

    (A) theft                                                                                          (B) robbery

    (C) murder                                                                                      (D) kidnapping

 Ans. (C) murder

10.According to Gerrard who was luckier than most melodramatic villains.

       (A) Gerrard                                                                                  (B) the intruder

      (C) both A and B                                                                         (D) none of the above

Ans. (B) the intruder

11. What was Gerrard’s full name?

       (A) Bill Gerrard                                                                           (B) William Gerrard

       (C) Henry Gerrard                                                                     (D) Vincent Charles Gerrard

Ans. (D) Vincent Charles Gerard

12. What did Gerrard do to the intruder?

      (A) he killed him                                                                         (B) he knocked him down

      (C) he locked him up in a cupboard                                    (D) all of the above

Ans. (C) he locked him up in a cupboard

13. Do you think Gerrard was actually a murderer?

        (A) Yes                                                                                          (B) No

       (C) Maybe                                                                                   (D) Not known

Ans. (B) No

14. Who was cleverer?

        (A) Gerard                                                                                  (B) Intruder

        (C) Sergeant                                                                               (D) all of the above

Ans. (A) Gerrard

15. Who is the author of the lesson ‘If I Were You’?

       (A) Vikram seth                                                                         (B) Douglas James

       (C) A.P.J. Abdul Kalam                                                            (D) Jawaharlal Nehru

Ans. (B) Douglas James

Want to Read More Check Below:-

If I Were You- Introduction

If I Were You- Theme, Title & Message

If I Were You- Characters of the Chapter

If I Were You- Important Word-Meanings of difficult words

If I Were You- Short & Detailed Summary

If I Were You- Summary in Hindi – Full Text

If I Were You- Extract Based comprehension test Questions

If I Were You- Passages for Comprehension

If I Were You- Important Extra Questions- Very Short Answer Type

If I Were You- Important Extra Questions- Short Answer Type

If I Were You- Important Extra Questions- Long Answer Type

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.