Article Grammar Exercise No.- 6

By | May 18, 2020
Article Grammar Exercise No.- 6

English is an international language. Grammar is the backbone. Edumantra.net provides grammar rules, so that you may be perfect in grammar English, by practising grammar exercises. One of the most important parts of the language is article and preposition. Grammar Articles are the supporting feature of the language. Here we are giving the rules of article a an the. Article Grammar includes article grammar exercise, article rules, article example. Be ready to learn grammar as this page includes article English grammar, an article in English, article list, article questions, article quiz, article test, the article used, article usage, article worksheet and much more. Let’s dive in into the world of knowledge-

EXERCISE 6

 Fill in the blanks with suitable articles:

1.…………………… climate of this place is hot.

(A) An              (B) A                (C) The                        (D) None

2. Sardar Patel was……………………. great leader.

(A)an               (B) a                 (C) the                         (D) none

3. …………..sun is shining.

 (A)An              (B) A                (C) The                        (D) None

4. There is…………….. egg on the table.

(A) an              (B) a                 (C) the                         (D) none

5. He is ……………rich man.

 (A) an             (B) a                 (C) the                         (D) none

6. I waited for……………… him for hour.

(A) an              (B) a                 (C) the                         (D) none

7. ………………. girl who is tall is my sister.

(A) An              (B) A                (C) The                        (D) None

8.…………… ox is a useful animal.

(A) An              (B) A                (C) The                        (D) none

9.…………. guest came last night.

 (A) An            (B) A                 (C) The                        (D) None

10. A thief came during ………….night.

 (A) an            (B) a                 (C) the                          (D) none

11………………. Indian boy became chess champion.

 (A) An           (B) A                 (C) The                        (D) None

12. Shri Ashok Kumar is ………….M.P.

 (A) an           (B) a                 (C) the                           (D) none

13. Please give me…………… cup of tea.

 (A) an           (B) a                 (C) the                           (D) none

14. He is………………. honourable man.

 (A) an           (B) a                 (C) the                           (D) none

15.Can you have……………… cup of coffee?

 (A)an            (B) a                 (C) the                           (D) none

16. I live in ……………village.

 (A) an           (B) a                 (C) the                           (D) none

17. Arun bought………….. white shirt.

(A) an            (B) a                 (C) the                           (D) none

18. This is ……………..expensive pen.

(A) an            (B) a                 (C) the                           (D) none

19. December is……………… coldest month.

 (A)an            (B) a                 (C) the                           (D) none

20. What………….. six.

 (A)an            (B) a                 (C) the                           (D) none

ANSWERS

1.(C)          2. (B)

3. (C)         4. (A)

5. (B)         6. (A)

7. (C)         8. (A)

9. (B)         10. (C)

11. (A)      12. (A)

13. (B)      14. (A)

15. (B)      16. (B)

17. (B)      18. (A)

19. (C)      20. (B)

Download the above Exercise in PDF (Printable)

Article Grammar Exercise

CLICK BELOW

Article Grammar Exercise No.- 1
Article Grammar Exercise No.- 2
Article Grammar Exercise No.- 3
Article Grammar Exercise No.- 4
Article Grammar Exercise No.- 5
Article Grammar Exercise No.- 7
Article Grammar Exercise No.- 8
Article Grammar Exercise No.- 9
Article Grammar Exercise No.- 10
Article Grammar Exercise No.- 11

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.