A House is not a Home- Quick Review of the Chapter

By | July 22, 2021

A HOUSE IS NOT A HOME

By– Zan Gaudioso

QUICK REVIEW OF THE CHAPTER’

1.Of which age group challengers does the story *A House is Not a Home’ reflect?

 (A) childhood                                                                                    (B) teenage

 (C) Youthful                                                                                       (D) old age

Ans. (B) teenage

2.In the begging how does the author fed in the new high school?

 (A) happy                                                                                           (B) excited

(C) isolated                                                                                         (d) all of the above

Ans. (C) isolated

3.What does the author notice one Sunday afternoon?

 (A) smoke pouring in through the ceiling                              (B) water pouring in through the ceiling

 (C) wind breaking windows                                                        (D) all of the above

Ans. (A) smoke pouring in through the ceiling

4.What was the author did when he saw smoke pouring in through the window?

 (A) playing in the courtyard                                                        (B) doing his homework

(C) taking his meal                                                                           (D) Watching Television

Ans. (B) doing his homework

5.What did the mother being out of the burning house?

 (A) a metal box full of important documents                 (B) some pictures of the author’s father

(C) both (A) and (B)                                                                        (D) none of the above

Ans. (C) both (A) and (B)

6.Who caught the author when he rushed after his mother in the burning house?

(A) a policeman                                                                                                (B) a neighbour

(C) a fireman                                                                                      (D) a friend

Ans. (C) a fireman

7.Who did the author find missing after the fire accident?

 (A) his dog                                                                                         (B) his mother

 (C) his monkey                                                                                                 (D) his cat

Ans. (D) his cat

8.How long did it take to blow out the fire?

(A) two hours                                                                                    (B) three hours

(C) four hours                                                                                    (D) five hours

Ans. (D) five hours

9. On which day did the fire accident take Place?

(A) Saturday                                                                                       (B) Sunday

 (C) Monday                                                                                       (D) Tuesday

 Ans. (B) Sunday

10.Where did the author and his mother spend their night OM- the fire accident?

(A) in the house of grandparents                                              (B) in the house of neighbours                 

(C) in the fire brigade building                                                  (D) in the author’s school

Ans. (B) in the house of neighbours.

11.What did the author borrow from his aunt to go to school?

(A) tennis shoes                             (B) bag

(C) uniform                                    (D) books

Ans. (A) tennis shoes

12.What did the author lose in the fire?’

(A) school shoes                            (B) uniform

(C) bag and -books                       (D) all of the above

 Ans. (D) all of the above

13.Where did the author and his mother have to borrow money?

(A) grandparents                            (B) neighbours

(C) bank                                          (D) private financial institutions

Ans. (A) grandparents

14.Who made a collection of money for the author?

(A) the students in the new high school          (B) the teachers in the old primary school

 (C) neighbours                                                    (D) social workers

 Ans. (A) the students in the new high school

Want to Read More Check Below:-

A House is not a Home- Introduction

A House is not a Home- Theme, Title & Message

A House is not a Home- Character Sketch & Value Points

A House is not a Home- Important Word-Meanings of difficult words & Vocabulary

A House is not a Home- Short & Detailed Summary

A House is not a Home- Extract Based comprehension test Questions

A House is not a Home- Important Extra Questions- Very Short Answer Type

A House is not a Home- Important Extra Questions- Short Answer Type

A House is not a Home- Important Extra Questions- Long Answer Type

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.