Preposition by Examples & Preposition Solved Exercises No. 7

By | March 26, 2019

The following page is dedicated to preposition learning. We have included many prepositional phrases with preposition exercises providing prepositions examples and object of the preposition. As we know that prepositions rules chart is another requirement so we have tried preposition list pdf which you can say the use of prepositions with examples and list of common prepositions. Some preposition sentences examples are also provided

EXERCISE 7

 Fill In the blanks in the following sentences choosing the correct preposition out of the four given:

  1. Trust…………….. God.

(A) to                           (B) with                       (C) at                           (D) in

  1. The wheels were also made…………… wood.

(A) at                           (B) of                           (C) with                       (D) from

  1. He has recovered ……………….illness.

(A) from                      (B) to                           (C) in                           (D) upon

  1. Do not rely……………… him.

 (A) with                      (B) to                           (C) on                          (D) at

  1. The king ruled ……………his country.

 (A) upon                     (B) over                       (C) on                          (D) at

  1. He added a lot of water ……………….his milk.

(A) to                           (B) in                           (C) with                       (D) of

  1. The foreign rulers put him……………… jail.

(A) in                           (B) to                           (C) into                        (D) from

  1. I am tired……………. waiting.

(A) at                           (B) with                       (C) of                           (D) over

  1. The villagers were warned……………….. flood.

 (A) of                          (B) at                           (C) from                      (D) upon

  1. She depends …………………her brother.

 (A) on                         (B) with                       (C) at                           (D) upon

  1. He wondered……………….. your conduct.

 (A) with                      (B) from                      (C) to                           (D) at

  1. One should be faithful ………………..the elders.

(A) of                           (B) to                           (C) at                           (D) none

  1. The coins fell ……………..ground.

(A) on                          (B) at                           (C) into                        (D) upon

  1. Mohan threw a ball ………………..Sohan.

(A) over                       (B) into                        (C) in                           (D) to

  1. He wrote a letter……………….. his brother.

(A) to                           (B) with                       (C) for                          (D) on

ANSWERS

  1. (D) 2. (B)
  2. (A) 4. (C)
  3. (B) 6. (A)
  4. (A) 8. (C)
  5. (A) 10. (A)
  6. (D) 12. (B)
  7. (A) 14. (D)   
  8. 15. (A)

Download the above Preposition Exercise in PDF (Printable)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.