Preposition by Examples & Preposition Solved Exercises No. 1

By | March 26, 2019

The following page is dedicated to preposition learning. We have included many prepositional phrases with preposition exercises providing prepositions examples and object of the proposition. As we know that prepositions rules chart is another requirement so we have tried preposition list pdf which you can say the use of prepositions with examples and list of common prepositions.

Some preposition sentences examples are also provided

EXERCISE 1

Fill in the blanks in the following sentences choosing the correct preposition out of the four given :

  1. I prefer coffee……….. tea.

 (A) by                          (B) to                           (C) of                           (D) from

  1. Why do you prevent me……….. going to the bus stand?

(A) in                           (B) at                           (C) on                          (D) from

  1. He presided………… the meeting.

(A) over                       (B) into                        (C) by                           (D) from

  1. He is good………… English.

 (A) from                     (B) by                           (C) at                           (D) since

  1. He is fond ……….music.

 (A) from                     (B) of                           (C) in                           (D) at

  1. He fired …………the beast.

(A) into                        (B) at                           (C) by                           (D) from

  1. Fill this jug………. milk

(A) in                           (B) by                           (C) at                           (D) with

  1. My father will come …………..the evening.

(A) of                           (B) to                           (C) in                           (D)None

  1. Please listen …………me.

 (A) to                          (B) into                        (C) from                      (D) between

  1. Children depend …………their parents.

(A) from                      (B) in                           (C) on                          (D) of

Answers:-

  1. (B) 2. (D)
  2. (A) 4. (C)
  3. (B) 6. (B)
  4. (D) 8. (C)
  5. (A) 10. (C)

Download the above Preposition Exercise in PDF (Printable)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.