Weathering the Storm in Ersama – Important Extra Questions- Very Short Answer Type

By | August 14, 2020

The Weathering the Storm in Ersama has been well explained through Introduction of The Weathering the Storm in Ersama, Message from The Weathering the Storm in Ersama, Theme, Title, Characters of The Weathering the Storm in Ersama, Summary in English, Summary in Hindi which seems like Weathering the Storm in Ersama top, Word meanings of The Weathering the Storm in Ersama, Complete lesson in Hindi, Extracts from The Weathering the Storm in Ersama , Long answers, Short answers, Very short Answers in the lesson The Weathering the Storm in Ersama, MCQs in The Weathering the Storm in Ersama and much more. Enjoy the The Weathering the Storm in Ersama for free.

WEATHERING THE STORM IN ERSAMA

 ByHarsh Mander

Very Short Answer Type Important Questions

1. When did the cyclone hit Orissa ?

Ans. The cyclone hit Orissa on 27 October 1999.

2. Where was Prashant when the cyclone hit Orissa?

Ans. At that time he was in a small coastal town of Orissa, some eighteen kilometres from his village.

3. What was the name of Prashant’s village?

Ans. The name of his village was Kalikuda.

4. Who met Prashant on his way back to the village?

 Ans. He met two friends of his uncle on his way back to the village.

5. What had Prashant to push away on his way back to the village?

Ans. Prashant had to push away many human bodies, and carcasses of dogs, cattle and goats.

6. How did Prashant find his house when he reached his village?

Ans. He found only the remnants of the roof of his house.

7. What did Prashant found about children in the relief camp?

Ans. Prashant found that a large number of children had been orphaned.

8. How have the people of the community helped one another?

Ans. The people of the community helped one another with great co-operation.

9. How did Prashant feel when he reached his village?

Ans. His heart went cold when he reached his village.

10. How did Prashant travel back to his village from Ersama?

Ans. Prashant travelled on foot and swimming through the deep water back to his village.

11. How did people receive food in Prashant’s village?

 Ans. Food packets were dropped by helicopters.

Want to Read More Check Below:-

Weathering the Storm in Ersama – Introduction

Weathering the Storm in Ersama – Theme, Title & Message

Weathering the Storm in Ersama – Characters & Value Points

Weathering the Storm in Ersama – Important Word-Meanings of difficult words & Vocabulary

Weathering the Storm in Ersama – Short & Detailed Summary

Weathering the Storm in Ersama – Summary in Hindi – Full Text

Weathering the Storm in Ersama – Important Extra Questions- Short Answer Type

Weathering the Storm in Ersama – Important Extra Questions- Long Answer Type

Weathering the Storm in Ersama – Quick Review of the Chapter

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.