The Little Girl- Important Extra Questions- Very Short Answer Type

By | August 12, 2020

The Little Girl class 9 is well explained through the The Little Girl Introduction, Message, Theme, Title, Characters, The Little Girl class 9 Summary in English. We have tried to give The Little Girl class 9 Summary in Hindi, The Little Girl Word meanings, The Little Girl class 9 Complete lesson in Hindi, The Little Girl Extracts, The Little Girl class 9 Long answers, The Little Girl class 9 Short answers, Very short Answers, The Little Girl class 9 MCQs and much more. Absolutely free.

THE LITTLE GIRL

      By- Katherine Mansfield

Very Short Answer Type Questions

1. What was the name of the little girl?

 Ans. Her name was Kezia

2. To the little girl who was a figure to be feared and avoided?

 Ans. To the little girl, her father was a figure to be feared and avoided.

3. How did the little girl feel when her father left for the office in the morning?

 Ans. She felt relieved.

4. What WAS the little girl’s fault when she appeared before her father?

Ans. Before her father, she stuttered badly.

5. What did Kezia always find her father and mother doing on Sunday afternoons?

Ans. She always found her mother reading and father stretched out on the sofa.

6. On what occasion did Kezia’s grandmother ask her to present a gift to her father?

Ans. She asked Kezia to present a gift to her father on the occasion of his birthday.

7. What gift did Kezia prepare for her father?

Ans. She prepared a pin-cushion for her father.

8. What did Kezia stuff the pin-cushion with?

Ans. She stuffed the pin-cushion with the paper’s on which her father’s important speech was written

9. Who was ‘the Macdonalds’?

Ans. They were Kezia’s next door neighbour.

10. How many children did Mr Macdonald have?

Ans. He had five children.

11. How many brothers and sisters did Kezia have?

Ans. Kezia had no brothers or sisters, she was the only child of her parents.

12. Why was there hue and cry on the loss of the papers in the house?

Ans. There was so much hue and cry in the house on the loss of the papers because the father’s great speech for the Port Authority was written in them.

13. Why was Kezia left alone one night with her father?

Ans. Kezia’s mother was ill and the grandmother went with her to the hospital.

14. Who was Alice?

Ans. Alice was the cook in Kezia’s house.

15. What was Kezia’s nightmare?

Ans. Kezia saw a butcher with a knife in her nightmare. 

16. Name the writer of the lesson ‘The Little Girl’.

Ans. Katherine  Mansfield.

Want to Read More Check Below:-

The Little Girl- Introduction

The Little Girl- Theme & Title

The Little Girl- Word Meanings & Vocabulary

The Little Girl- Message & Value Points

The Little Girl-Short & Detailed Summary

The Little Girl-Summary in Hindi

The Little Girl- Multiple Choice Questions in Quiz

The Little Girl- Extract Based comprehension test Questions

The Little Girl- Characters

The Little Girl- Important Extra Questions- Very Short Answer Type

The Little Girl- Important Extra Questions- Short Answer Type

The Little Girl- Important Extra Questions- Long Answer Type

The Little Girl-Quick Review of the Chapter

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.