The Last Leaf- Important Extra Questions- Very Short Answer Type

By | July 22, 2021

THE LAST LEAF

By 0. Henry

Very Short Answer Type Important Questions

1. Who were Sue and Johnsy?

Ans. Sue and Johnsy were two artists.

2. What happened to Johnsy?

Ans. Johnsy fell very seriously ill in November.

3. What fear did Johnsy have in her mind?

Ans. She feared that she would die on the day when the last leaf on the creeper fell.

4. Why was the doctor confused about Johnsy’s illness?

Ans. The doctor was confused because no medicine was proving effective on Johnsy.

5. What was happening to the leaves on the creeper outside Johnsy’s window?

Ans. The leaves were falling because of the extreme cold and strong wind.

6. Who was Behrman?

Ans. Behrman was an old painter.

 7. What did Behrman do?

Ans. Ile painted a picture of creeper with a leaf on the wail.

8. What happened to Behrman?

Ans. Behrman died of pneumonia.

9. What was Behrntan’s dream?

Ans. Behrman’s dream was to paint a masterpiece.

10. What was Behrman’s masterpiece?

 Ans. The painting of a creeper with a leaf on it was Behnnan’s masterpiece.

11. Was Johnsy’s life saved?

Ans. Yes, Johnsy’s life was saved.

12. Who saved Johnsy’s life?

Ans. The old painter Behrman save Johnsy’s life.

Want to Read More Check Below:-

The Last Leaf- Introduction

The Last Leaf- Theme, Title & Message

The Last Leaf- Characters Sketches & Value Points

The Last Leaf- Important Word-Meanings of difficult words & Vocabulary

The Last Leaf- Short & Detailed Summary

The Last Leaf- Extract Based comprehension test Questions

The Last Leaf- Important Extra Questions- Short Answer Type

The Last Leaf- Important Extra Questions- Long Answer Type

The Last Leaf- Quick Review of the Chapter

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.