Gap Filling Exercise-25 & 26 (Solved)

By | April 12, 2019

Cloze Test Printable Exercises with Answers

Following are the exercises of open cloze passage and gap filling.  These grammar exercises for class 8 are based on English modals exercises, verbs exercises, grammar tense exercises, modal auxiliary, simple past and other tense exercises. These gap fillers for beginners and cloze test will help you in the first certificate in English (FCE). The following ESL form filling exercises are specially designed for class 8. A printable version in PDF form is also available at the bottom of each exercise.

Exercise-25

Directions: In the following sentences, fill in the blanks by choosing the most appropriate word front the choices given.

  1. If you walk fast, you ………… the train.

(A) shall catch                         (B) will catch

(C) caught                               (D)catch

  1. Did you go to…………. last night?

 (A) anywhere                         (B)  somewhere

 (C) any place                          (D) where

  1. The students should devote …………. their vacation to village service.

(A) the entire of                      (B) the whole of

 (C) full of                               (D) the whole of

  1. He always speaks to them kindly and discusses many interesting things ………. them.

(A) with regard                       (B) with

(C) against                               (D) regarding

  1. All kinds of rumours are ……….. and these need to be ignored.

(A) afloat                                (B) produced

(C) manufactured                    (D) fabricated

  1. This list is for…………. students mother tongue is not English.

(A) of whom                           (B) whose

(C) that                                    (D) which

  1. A reasonable consideration for the rights or feelings of others is the ……… of social conduct.

 (A) infrastructure                   (B) basis

(C) prerequisite                       (D) foundation

  1. Rights……….. automatically to him who duly performs his duties.

(A) belong                               (B) transfer

 (C) acquire                             (D) accrue

  1. To get rid of the………. for English Education is one of the essentials of Swaraj.

 (A) intensity                           (B) madness

 (C) infatuation                       (D) concern

  1. We shall set out as soon as the………… weather.

 (A) will improve                     (B) improves

(C) shall improve                     (D) is improved

Answers:-

1.(B) 2. (A)

3.(D) 4. (B)

5.(A) 6. (B)

7.(D) 8. (D)

9.(C) 10. (B)

Download the above gap filling Exercise in PDF (Printable)

Exercise-26

Directions: In the following sentences, fill in the blanks by choosing the most appropriate word front the choices given.

  1. Our educated young men prefer………..jobs these days.

 (A) blue collar                        (B) red collar

(C) white collar                       (D) none of these

  1. He lives in a big and ancient………..

  (A) mention                           (B) mansion

(C) man’s son                          (D) none of these

  1. The road is……………. after the rain.

 (A) slipping                            (B) slippery

 (C) sleeper                              (D) none of these

  1. He is very active. He has a………… personality.

(A) dynamite                           (B) dynamo

 (C) dynamic                           (D) none of these

  1. The police arrested the…………

  (A) miscreant                        (B) miscreator

 (C) misdemeanour                  (D) none of these

  1. The court………. him in the murder case.

 (A) indexed                            (B) indicted

(C) predicted                           (D) none of these

  1. The Tricolour is the……… of India’s unity.

 (A) cymbal                             (B) symbol

 (C) simple                               (D) none of these

  1. When he finished his speech, the ………. cheered.

 (A) audience                          (B) audition

 (C) audible                             (D) none of these

  1. The rainbow is a ………… of colours.

 (A) spectacular                       (B) spectral

(C) spectrum                           (D) none of these

  1. Because of heavy losses, his company became…………..

 (A) insolvent                          (B) insoluble

(C) insolent                             (D) none of these

  1. The waiter gave us a ………….. as soon as We sat at the table.

(A) venue                                (B) menu

(C) meenu                               (D) none of these

  1. Don’t go near the dog. It will ……… you.

  (A) bite                                  (B) bytes

(C) bight                                  (D) none of these

  1. After dinner, he served us a delicious ……………….

(A) desert                                (B) desertion

 (C) dessert                              (D) none of these

  1. The Gita is a ………..book of the Hindus.

 (A) secret                               (B) secreted

 (C) sacred                               (D) scared

  1. What is the………. for this disease?

 (A) remedy                             (B) malady

(C) melody                              (D) none of these

Answers:-

1.(C)  2. (B)

3.(13) 4. (C)

5.(A) 6. (B)

7.(B) 8. (A)

9.(C) 10. (A)

11.(B) 12. (A)

13. (C) 14. (C)

15. (A)

Download the above gap filling Exercise in PDF (Printable)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.