Gap Filling Exercise-23 & 24 (Solved)

By | April 12, 2019

Cloze Test Printable Exercises with Answers

Following are the exercises of open cloze passage and gap filling.  These grammar exercises for class 8 are based on English modals exercises, verbs exercises, grammar tense exercises, modal auxiliary, simple past and other tense exercises. These gap fillers for beginners and cloze test will help you in the first certificate in English (FCE). The following ESL form filling exercises are specially designed for class 8. A printable version in PDF form is also available at the bottom of each exercise.

Exercise-23

Directions: In the following sentences, fill in the blanks by choosing the most appropriate word front the choices given.

  1. He lives in a world of dreams. He is away from ………..

 (A) reality                               (B) realism

(C) real estate                          (D) realm

  1. This briefcase is made of………….lather.

 (A) rea                                    (B) realistic

(C) genuine                             (D) none of these

  1. After dinner, I take a………… walk.

 (A) brisk                                 (B) burlesque

(C) rash                                   (D) none of these

  1. My uncle …… a lot of property to his stepson.

(A) bereaved                           (B) bemused

(C) bequeathed                       (D) none of these

  1. I was …………. confused and did not know what to do.

 (A) perfectly                          (B) nicely

(C) beautifully                         (D) utterly

  1. He put a……… on the horse before riding it.

(A) saddle                              (B) bridle

 (C) bridal                                (D) none of these

  1. 1 dislike hint because of his………… actions.

(A) childlike                            (B) childish

 (C) childerly                           (D) none of these

  1. He took part in the election …………..

 (A) company                         (B) campaign

 (C) champagne                       (D) none of these

  1. 1 is busy now and will meet you ………….

 (A) later                                  (B) latter

 (C) litter                                 (D) lately

  1. He works in a shop that sells women’s ……….. clothes.

 (A) formally                          (B) formality

(C) formal                              (D) none of these

Answers:-

1.(A) 2. (C)

3.(A) 4. (C)

5.(D) 6. (A)

7.(B) 8. (B)

9.(A) 10. (C)

Download the above gap filling Exercise in PDF (Printable)

Exercise-24

Directions: In the following sentences, fill in the blanks by choosing the most appropriate word front the choices given.

  1. After the crime, he was filled with a sense of …………..

(A) guilty                                (B) guilty mind

(C) guilt                                   (D) none of these

  1. I have received a……….. front, my uncle, that he is ill.

(A) telegraph                          (B) telegram

(C) monogram                         (D) none of these

  1. The star’s fans asked for his ………….

  (A) cenotaph                                     (B) autograph

(C) epitaph                              (D) none of these

  1. There is an ………… about the modern advances in computers.

(A) exhibition                          (B) demonstration

 (C) exhortation                       (D) none of these

  1. Ludhiana is an………….. city.

 (A) industrial                          (B) industrious

 (C) luxurious                          (D) none of these

  1. I saw a………… in the circus who amused us.

 (A) crown                               (B) clone

(C) clown                                (D) none of these

  1. We must protect the flora and………… of this area.

(A) fans                                   (B) fauna

(C) fanatics                            (D) none of these

  1. The players played in a ………….

 (A) podium                            (B) auditorium

(C) stadium                             (D) none of these

  1. He never talks in a simple way. He always beats about the …………

(A) George Bush                     (B) bushes

 (C) bush                                 (D) none of these

  1. He has his own axe to ………… in this matter.

(A) sell                                    (B) sharpen

 (C) throw                               (D) grind

Answers:-

1.(C) 2. (B)

3.(C) 4. (A)

5.(A) 6. (C)

7.(B) 8. (C)

9.(C) 10. (D)

Download the above gap filling Exercise in PDF (Printable)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.