Gap Filling Exercise-21 & 22 (Solved)

By | April 12, 2019

Cloze Test Printable Exercises with Answers

Following are the exercises of open cloze passage and gap filling.  These grammar exercises for class 8 are based on English modals exercises, verbs exercises, grammar tense exercises, modal auxiliary, simple past and other tense exercises. These gap fillers for beginners and cloze test will help you in the first certificate in English (FCE). The following esl form filling exercises are specially designed for class 8. A printable version in PDF form is also available at the bottom of each exercise.

Exercise-21

Directions: In the following sentences, fill in the blanks by choosing the most appropriate word front the choices given.

  1. Censorship is not …………. with freedom.

(A) beset                                 (B) matched

 (C) accordance                       (D)compatible

  1. I wish I …………. time to do your work.

 (A) had                                   (B) would have

(C) will have                           (D) could have

  1. Ram ……………. jumped upon the man and caught him.

 (A) timidly                             (B) bravely

 (C) helplessly                         (D) slowly

  1. A dog ran………… our cat yesterday.

 (A) behind                              (B) with

 (C) on                                     (D) after

  1. His needs were very ………… and he owned only ……….. things.

 (A) a few; few                       (B) little; a little

 (C) few; a few                        (D) a little; little

  1. What kind of dress he……….. wear?

 (A) is                                      (B) do

(C) did                                    (D) was

  1. He and Shyam………. under a tree.

(A) was sleeping                     (B) were sleeping

(C) sleep                                  (D) none of these

  1. There are ………. environmental problems in the world today.

(A) many                                 (B) much

(C) more                                  (D) most

  1. He is going to………. remain here you come.

(A) till                                       (B) so long as

 (C) before                               (D) when

  1. It was with considerable ………… that we heard the news of his rescue.

(A) relieve                               (B) reliefs

 (C) relief                                 (D) relieves

Answers:-

1.(D) 2. (A)

3.(B) 4. (D)

5.(C) 6. (C)

7.(B) 8. (A)

9.(A) 10. (C)

Download the above gap filling Exercise in PDF (Printable)

Exercise-22

Directions: In the following sentences, fill in the blanks by choosing the most appropriate word front the choices given.

  1. After his death, she went to the hospital to collect his personal………..

  (A) affairs                             (B) objects

(C) effects                              (D) extras

  1. He made a rather ………… attempt at an apology, but it didn’t convince anyone.

(A) faint                                  (B) frail

(C) fragile                                (D) feeble

  1. George was a ………….. opponent, and I respected him for that.

 (A) formidable                       (B) dreadful

(C) forbidding                         (D) threatening

  1. I was feeling………….. anxious when she didn’t arrive.

(A) totally                              (B) utterly

(C) pretty                                (D)blatantly

  1. She seemed to be …………..bewildered by the answer they gave her.

 (A) vividly                             (B) strongly

(C) utterly                               (D) heavily

  1. Since giving up smoking, I now find that I ………….. chocolates.

(A) thirst                                 (B) crave

 (C) hunger                              (D) long

  1. Martha is very good at …………… difficult situations.

(A) blissful                              (B) placating

(C) appeasing                          (D) defusing 

  1. Everyone is …………….to bits that Joe was successful in the competition.

(A) blissful                              (B) thrilled

(C) exultant                             (D) grieved

  1. If he has a tantrum, you mustn’t try to ………….. him. Don’t give in!

 (A) conciliate                         (B) appease

 (C) defuse                              (D) placating

  1. When Lorna retires, there will probably be a lot of internal applicants for what must be the most ……….job in the company.

 (A) yearned                            (B) hankered

(C) coveted                             (D) appealed

Answers:-

1.(C) 2. (C)

3.(A) 4. (C)

5. (C) 6. (B)

7.(D) 8. (B)

9. (B) 10. (C)

Download the above gap filling Exercise in PDF (Printable)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.