Gap Filling Exercise-19 & 20 (Solved)

By | April 12, 2019

Cloze Test Printable Exercises with Answers

Following are the exercises of open cloze passage and gap filling.  These grammar exercises for class 8 are based on English modals exercises, verbs exercises, grammar tense exercises, modal auxiliary, simple past and other tense exercises. These gap fillers for beginners and cloze test will help you in the first certificate in English (FCE). The following ESL form filling exercises are specially designed for class 8. A printable version in PDF form is also available at the bottom of each exercise.

Exercise-19

Directions: In the following sentences, fill in the blanks by choosing the most appropriate word front the choices given.

  1. Who will ………. the cat?

(A) feed                                  (B) tie

(C) bell                                    (D) none of these

  1. He is …………. ugly it looks.

 (A) fairly                                (B) rather

(C) pleasantly                          (D) none of these

  1. All the members of the family love………..

  (A) one another                     (B) each other

 (C) either                                (D) none of these

  1. The milkman brings milk in a …………….

(A) pale                                   (B) pail

 (C) pall                                   (D) pole

  1. He was injured in the………… when a brick falls on him.

(A) soldier                               (B) shoulder

 (C) smoulder                          (D) none of these

  1. In the past, it was a …………. town, but now it has become noisy.

 (A) loud                                 (B) quiet

 (C) quite                                 (D) quit

  1. The Britishers………. India in 1947.

(A) quote                                 (B) quit

(C) quite                                 (D) none of these

  1. I walk to college as it is at a………. throw from my house.

(A) sharon stone’s                  (B) stone’s

(C) rock’s                                 (D) pebble’s

  1. As there was some trouble with my eyes, I consulted an………

 (A) occultist                           (B) gynaecologist

(C) oculist                               (D) psychiatrist

  1. A ………….worker works with his hands.

 (A) manful                             (B) manly

 (C) humanly                           (D) manual

ANSWERS

1.(C) 2. (B)

3.(A) 4. (B)

5.(B) 6. (B)

7.(B) 8. (B)

9.(C) 10. (D)

Download the above gap filling Exercise in PDF (Printable)

Exercise-20

Directions: In the following sentences, fill in the blanks by choosing the most appropriate word front the choices given.

  1. The sun and the moon in the east and………… in the west.

(A) sets; rises                           (B) rises; sets

(C) rise; set                              (D) rose; set

  1. The head of the Indian Union is the President. The head of each state in the Union is the………..

(A) Chief Minister                   (B) Governor

 (C) Member of Parliament   (D) Prime Minister

  1. Our teacher has great ……….. in the drawing.

 (A) merit                                 (B) knowledge

(C) skill                                    (D) none of these

  1. Under democracy, individual liberty of opinion and action is………… guarded.

(A) safely                                 (B) friendly

 (C) zealously                          (D) jealousy

  1. It is a mere superstition that knowledge can be…………. only by going to school and colleges.

(A) missed                               (B) obtained

(C) accomplished                   (D) achieved

  1. The boys…………. a play for college day.

 (A) rehearses                         (B) is rehearsing

(C) are rehearsing                  (D) rehearsed

  1. The police are responsible for…………….. the maintenance of law and order.

(A) at                                        (B) for

(C) on                                       (D) with

  1. The BBC tries to avoid………….. foreign words incorrectly.

(A) to pronounce                    (B) pronounce

 (C) pronouncing                    (D) none of these

  1. Many of the problems were caused by a ………….. in communications.

(A) disconnection                   (B) success

 (C) outbreak                           (D) breakdown

  1. If you have a sore throat, try ……………. with some salt water.

(A) to gargle                            (B) to clear

(C) gargling                             (D) gargle

Answers:-

1.(C) 2. (B)

3.(C) 4. (C)

5.(B) 6. (C)

7.(B) 8. (C)

9.(D) 10. (C)

Download the above gap filling Exercise in PDF (Printable)

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.