Gap Filling Exercise-17 & 18 (Solved)

By | April 12, 2019

Cloze Test Printable Exercises with Answers

Following are the exercises of open cloze passage and gap filling.  These grammar exercises for class 8 are based on English modals exercises, verbs exercises, grammar tense exercises, modal auxiliary, simple past and other tense exercises. These gap fillers for beginners and cloze test will help you in the first certificate in English (FCE). The following ESL form filling exercises are specially designed for class 8. A printable version in PDF form is also available at the bottom of each exercise.

Exercise-17

Directions: In the following sentences, fill in the blanks by choosing the most appropriate word front the choices given.

  1. Fortunately, her parents were …………. unaware of what was going on.

(A) rapturously                        (B) blissfully

(C) exultantly                          (D) confusingly

  1. When the car suddenly swerved to avoid hitting the dog, it …………. out of control and crashed into a tree.

 (A) popped                             (B) bolted

 (C) careered                           (D) dashed

  1. When she switched the bathroom light on she was horrified to catch glimpse cockroaches………..away into cracks in the tiles.

(A) plummeting                       (B) scuttling

 (C) creeping                           (D)nipping

  1. I am going to …………. into town in my lunch hour. Can I get you anything?

 (A) bolt                                  (B)soared

 (C) totter                               (D)tore

  1. If you do not…………… you’ll miss the bus and be late for school.

 (A) accelerate                        (B) rocket

 (C) speed                                (D) crawl

  1. Meena’s spirits …………. when she learnt that she had won first prize.

 (A) plunged                           (B) soared

 (C) zipped                              (D) tore

  1. When the dog saw the fierce dog, he …………. into the house.

 (A) darted                              (B) careered

(C) totalled                              (D) bolted

  1. I am just going to…………….. to the letterbox to post these letters.

 (A) scurry                               (B) totter

(C) plunge                               (D) hurry

  1. Richard ………….. into the house, trying hard not to wake his parents.

(A) soared                               (B) crept

(C) scampered                         (D) accelerated

  1. The Egyptian …………are one of the wonders of the world.

 (A) palaces                            (B) pyramids

(C) sand                                  (D) none of these

Answers:-

1.(B) 2. (C)

3.(B) 4. (D)

5.(C) 6. (B)

7.(D) 8. (D)

9.(B) 10. (B)

Download the above gap filling Exercise in PDF (Printable)

Exercise-18

Directions: In the following sentences, fill in the blanks by choosing the most appropriate word front the choices given.

  1. The captain and the other members of the……….. tried their best to save the Titanic.

 (A) crow                                 (B) screw

 (C) crew                                (D) none of these

  1. There is an ancient ………… in our town.

(A) mosque                            (B) mask

(C) musk                                 (D) none of these

  1. The Jews worship in a …………

 (A) Gurudwara                      (B) Church

 (C) Mosque                            (D) Synagogue

  1. A great………… destroyed many buildings.

 (A) cyclone                           (B) cycle

(C) cyclic                                 (D) none of these

  1. The police used tear gas to control the ……….

 (A) reuters                              (B) rioters

 (C) writers                              (D) none of these

  1. The hotel has a number of …………rooms.

(A) luxury                               (B) lux

 (C) lacerating                         (D) none of these

  1. The earth was………. due to drought.

(A) perched                             (B) parched

(C) purchaded                         (D) none of these  

  1. The culprit was……… with stealing.

(A) absconded                         (B) charged

 (C) charged                           (D) none of these

  1. The adventurer succeeded in his………….

 (A) mason                              (B) mystery

 (C) mission                             (D) mansion

  1. Please use a ………. syringe.

(A) disposing of                      (B) disposable

(C) disposed                           (D) none of these

Answers:-

1.(C) 2. (A)

3.(D) 4. (A)

5.(B) 6. (A)

7.(B) 8. (B)

9.(C) 10. (B)

Download the above gap filling Exercise in PDF (Printable)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.