Gap Filling Exercise-15 & 16 (Solved)

By | April 12, 2019

Cloze Test Printable Exercises with Answers

Following are the exercises of open cloze passage and gap filling.  These grammar exercises for class 8 are based on English modals exercises, verbs exercises, grammar tense exercises, modal auxiliary, simple past and other tense exercises. These gap fillers for beginners and cloze test will help you in the first certificate in English (FCE). The following ESL form filling exercises are specially designed for class 8. A printable version in PDF form is also available at the bottom of each exercise.

Exercise-15

Directions: In the following sentences, fill in the blanks by choosing the most appropriate word front the choices given.

  1. This news was………… ten days ago.

 (A) broadcasted                     (B) broadcast

(C) had broadcasted               (D) none of these

  1. He has been preparing ……….. for the examination.

 (A) hardly                              (B) very hard

(C) hard                                   (D) none of these

  1. The teacher gave the student…………

  (A) some advice                    (B) advice

 (C) advise                               (D) advice

  1. He is a…………… and wants only his own religion to spread.

 (A) phonetic                           (B) fanatic

(C) phoney                              (D) fan

  1. After the victory, the ……… of the players was very high.

(A) morale                               (B) moral

(C) morality                             (D) mortality

  1. Cigarette smoking is………. to health.

(A) vicarious                           (B) injurious

(C) censorius                           (D) none of these

  1. The lion in the circus jumped out of the cage into the ring and ………..

 (A) trumpeted                         (B) brayed

(C) neighed                             (D) roared

  1. The female of a horse is a ………..

 (A) mayor                               (B) mere

(C) mire                                   (D) mare

  1. The Indian Cricket Team was in a fine mood, it bad a………….. day here.

 (A) hard                                 (B) gingerly

 (C) glorious                            (D) gloomy

  1. The earth goes around the sun and the…………… goes around the earth.

(A) Saturn                               (B) Pluto

 (C) Mars                                 (D) Moon

Answers:-

  1. (B) 2. (C)
  2. (D) 4. (B)
  3. (A) 6. (B)
  4. (D) 8. (D)
  5. (C) 10. (D)

Download the above gap filling Exercise in PDF (Printable)

Exercise-16

Directions: In the following sentences, fill in the blanks by choosing the most appropriate word front the choices given.

  1. …………… to his B.A. in History, he has a P.h.D in Sociology.

 (A) Beside                              (B) Except

 (C) Apart from                       (D) In addition

  1. He is a very good…………looking, but his friend is rather.

 (A) handsome                        (B) unattractive

 (C) repulsive                           (D) elegant

  1. Do you prefer to be………… of other people?

 (A) in the company                (B) in company

(C) company                           (D) have the company

  1. Please give me……….

  (A) any                                  (B) some

 (C) little                                  (D) much

  1. There is always……….. in a dining room.

 (A) table                                 (B) tables

(C) a table                               (D) many tables

  1. The rope is……….. weak……….. bear my weight.

(A) so; that                              (B) so; as

(C) as; as                                 (D) too; to

  1. The moon is bright………… for me to read a book by it.

 (A) enough                             (B) much

(C) a lot                                   (D) none of these

  1. He wants more pudding. Give him………..

  (A) some; any                        (B) any; some

 (C) some; some                      (D) none of these

  1. After knowledge, there is no one ………. which has done so much good to mankind as the love of money.

(A) incentive                           (B) passion

(C) motive                              (D) emotion

  1. ………….if we move on the grass?

 (A) Do you want                    (B) Can you allow

(C) Are we mind                     (D) Do they mind

Answers:-

  1. (D) 2. (B)
  2. (A) 4. (B)
  3. (C) 6. (D)
  4. (A) 8; (C)
  5. (B) 10. (D)

Download the above gap filling Exercise in PDF (Printable)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.